El ferit greu de l’accident amb un extintor al soterrani de l’oficina de Banca Privada d’Andorra de la plaça Rebés ha patit una hemorràgia fruit d’un traumatisme cranial. Segons ha informat el cap de guàrdia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el ferit que estava fent el canvi de l’extintor quan aquest ha patit una fuita es troba en estat greu i serà traslladat en helicòpter a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona perquè se li ha de controlar l’hemorràgia cranial. L’altre ferit de l’accident ha estat atès al lloc dels fets i no ha hagut de ser traslladat a l’hospital.

L’accident ha tingut lloc aquest dijous poc abans de les 17 hores de la tarda, quan dos operaris treballaven en la manipulació d’una ampolla d’alta pressió per a l’extinció al soterrani de la Banca Privada d’Andorra de la plaça Rebés. Els operaris estaven fent tasques de manteniment amb l’extintor quan aquest ha explotat, segons ha informat la Policia en un comunicat.

A causa de l’accident els dos operaris han resultat ferits. Un d’ells ha pogut ser atès al mateix lloc dels fets i no ha hagut de ser traslladat a l’hospital. L’altre, un home de 38 anys, ha estat traslladat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on el cap de guàrdia ha informat que té una hemorràgia cranial i se l’ha traslladat a l’Hospital de Sant Pau perquè requereix que se’l controli sobretot durant les primeres 24 hores.

L’oficial de guàrdia dels Bombers, Josep Maria Alonso, ha informat que a banda dels ferits, s’ha evacuat l’edifici per seguretat i s’han produït alguns danys materials, però no gaire greus.

Ha indicat que l’accident no ha estat una explosió de l’ampolla en si, sinó del gas comprimit de dins que ha sortit de cop per la sobrepressió de l’ampolla. Els motius pels que pot haver passat, però, s’hauran d’investigar, i de fet la Policia ha informat que ja hi ha oberta una investigació per part de l’Àrea de Policia Criminal per esclarir els fets.

La directora general adjunta de BPA, Cristina Lozano, ha explicat que els treballadors que es trobaven a l’oficina en el moment de l’incident han sentit l’explosió i han vist els operaris amb ferides de gravetat. Ha afegit que han hagut de romandre a fora de l’oficina per mesures de seguretat fins que han extret l’extintor, i que els treballadors que han presenciat l’accident estaven molt nerviosos.

De fet, la directora de l’oficina, Laura Alís, ha indicat que es trobava a la planta baixa quan ha sentit ‘una explosió molt forta al soterrani’ i han trobat els operaris ferits.

L’accident ha mobilitzat un bon nombre de dotacions de Bombers i de Policia, ja que en un inici no se sabia quin tipus d’explosió s’havia produït, i fins al lloc dels fets s’han desplaçat membres de la corporació comunal d’Andorra la Vella, el cap de Govern i el director de la Policia. A més, ha fet falta la intervenció de la unitat d’explosius de la Policia, que han controlat l’extintor i l’han traslladat fins a fora de l’edifici envoltats de fortes mesures de seguretat ja que hi havia risc de noves fuites.