El FeMAP tanca l’edició del 2012 amb 3.000 espectadors

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha tancat amb èxit l’edició 2012 i es planteja seguir creixent de cara a l’any que ve. Pel que fa a l’assistència, en l’edició de 2012 el FeMAP ha exhaurit les entrades en tres dels concerts i ha duplicat el públic en relació amb l’any anterior. En total, més de 3.000 persones han assistit als concerts. El FeMAP es consolida així, com el festival de música antiga més important i més concorregut de l’Estat, essent l’únic que ofereix a les formacions participants l’oportunitat de repetir les seves produccions consecutivament en diferents municipis.

De cara a 2013, els responsables del FeMAP es plantegen ampliar encara més el seu àmbit territorial arribant a la Catalunya Nord. Diverses poblacions del Pirineu ja han sol·licitat oficialment la seva incorporació i hi ha converses iniciades amb d’altres municipis.

D’altra banda, el festival està preparant noves produccions pròpies, una de les quals estarà vinculada a la Guerra de Successió i constituirà la producció inaugural de la propera edició. Finalment, un altre dels objectius de cara a 2013 és l’organització de visites que permetin combinar l’assistència a concerts amb d’altres activitats turístiques i reserves hoteleres.

Enregistraments

Durant d’edició 2012, s’ha dut a terme l’enregistrament en directe d’un dels tres concerts de la Camerata Boccherini, dirigida per Massimo Spadano i amb la soprano María José Moreno. Aquest directe que s’editarà properament està dedicat íntegrament a l’obra del músic.

D’altra banda, la formació Nuevo Sarao grava aquesta última setmana d’agost la producció El Sarao de la Chacona, amb obra del lleidatà Joan Araniès. Aquesta producció va ser encarregada pel FeMAP juntament amb la Universitat de Lleida i es va estrenar durant el festival 2011.

Excel·lència artística i diversitat de propostes

El festival d’enguany ha destacat per l’excel·lència artística i la diversitat de les propostes presentades. El programa ha inclòs intèrprets de renom internacional com Vittorio Ghielmi, Luca Pianca, Lars Ulrik Mortensen, Raquel Andueza o Lluís Vilamajó. També s’hi ha pogut escoltar formacions d’altíssim nivell com La Grande Chapelle, l’Orquestra Barroca de la Unió Europea, l’Orquestra Barroca Catalana o l’ensemble Intonationes, amb qui el festival ha decidit tancar una edició de luxe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.