El FeMAP tanca l’edició 2019 preparant la celebració del 500 aniversari del naixement de Joan Brudieu

Amb el concert ahir d’Arnau Tomàs i Mercè Hervada a l’església de Beget el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha tancat després de dos mesos una novena edició caracteritzada per la presència de Flandes com a país convidat i per l’exhauriment d’entrades en 20 dels 53 concerts.

L’assistència de 5.507 persones referma l’arrelament del festival, que preveu per a l’any vinent diverses incorporacions de municipis i que inaugurarà la desena edició l’any 2020 amb una nova producció pròpia: la Missa de Difunts de Joan Brudieu, el compositor francès que va arribar de ben petit a la Seu d’Urgell, població on també hi va morir. Tot i que la seva data de naixement no es pot establir com a definitiva, els estudiosos la situen l’any 1520.

Dos mesos de prestigi musical

Durant els mesos de juliol i agost el festival ha apropat prestigiosos grups i solistes acostumats a interpretar els seus repertoris en auditoris de tot el món, de manera que els habitants del Pirineu han pogut gaudir d’una excel.lència que tradicionalment només és a l’abast de les grans ciutats.

Entre els 53 concerts desenvolupats destaquen les formacions que han exhaurit les entrades en tots els seus concerts: Romina Lishcka i Sofie Vanden Einde (Sant Quirze de Pedret i Olp), l’Ensemble O Vos Omnes (Berga i Salàs de Pallars), Vespres d’Arnadí (la Seu d’Urgell i Sant Joan de les Abadesses) i Arnau Tomàs i Mercè Hervada (Alp i Beget).

Com sempre els concerts han anat acompanyats de visites guiades a monuments i nuclis antics, que s’incorporen a l’entrada del concert com una activitat complementària que cada cop compta amb més usuaris. En paral.lel, també s’han de destacar els 19 concerts complementaris en residències d’avis, hospitals i centres d’acollida de col.lectius en risc d’exclusió.

Amb un pressupost de mig milió d’euros, el FeMAP planteja la propera edició amb una perspectives de creixement territorial, ja que són diversos els municipis que han expressat la seva voluntat d’integrar-s’hi.