femapEl FeMAP ha posat punt i final aquesta setmana a la seva quarta edició amb els concerts del violagambista català Jordi Savall, que ha exhaurit entrades per a les tres actuacions a Puigcerdà, la Seu d’Urgell i Sort. 

Enguany, 4.500 persones han pogut gaudir dels 34 concerts que s’han dut a terme en un total de 22 municipis del Pirineu català i el Principat d’Andorra entre els dies 19 de juny i 20 d’agost. El FeMAP tanca doncs la seva quarta edició amb un increment de públic del 12% respecte a l’any anterior, malgrat la reducció en el nombre de concerts (que ha passat de 40 a 34). 

Durant aquesta edició s’han exhaurit entrades per a un total de 10 concerts, incloent les tres actuacions de l’Escolania de Montserrat, les tres de Jordi Savall, així com també els concerts de Marta Infante i Manuel Vilas a Bossòst, el concert de l’ONCA i el Cor de Cambra de Lleida a Guardiola de Berguedà, el de l’Acadèmia de Música Medieval del FeMAP a Astell (La Torre de Capdella) i el de l’Ensemble Fortuna d’un gran tempo a la Casa Museu d’Areny-Plandolit d’Ordino. 

El Curs de Música Antiga del festival, enguany dedicat a la música medieval i dirigit per Mauricio Molina, ha mantingut la demanda de l’edició anterior i s’ha seguit internacionalitzant. Aquest 2014 s’han rebut sol·licituds d’arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol, així com també d’Itàlia, Suïssa, Alemanya, Turquia, Anglaterra i el Japó. 

L’organització valora també positivament l’experiència del FeMAP Cinema iniciada aquesta edició i espera potenciar-la els propers anys amb l’objectiu de continuar promocionant els productes gastronòmics del territori pirinenc i ampliant l’oferta paral·lela als concerts.

De cara a 2015, el FeMAP preveu un nou creixement en el nombre de municipis participants així com també seguir buscant experiències de concert úniques, concerts “amb un plus” on l’experiència musical es complementi i s’intensifiqui gràcies a factors extra-musicals, ja sigui l’entorn patrimonial, la gastronomia o el component d’aventura, com en el cas dels concerts en paratges naturals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada