El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) porta avui dijous, a les 9 de la nit, a l’Hotel El Castell de Ciutat, el grup Artemandoline. La formació barroca oferirà el concert ‘Il viaggio musicale’, en què interpretarà un programa musical amb obres d’Evaristo Felice dall’Abacco, Domenico Scarlatti, Nicola Matteis, Antonio Vivaldi i Lucas Ruiz de Ribayaz.

Durant l’època barroca els concerts de mandolina van ser molt apreciats, tal com ho confirmen els incomptables manuscrits que es troben a les biblioteques europees. A partir de Nàpols, la mandolina es va estendre ràpidament a tot Itàlia i arreu d’Europa. Les actuacions d’Artemandoline, plenes d’energia i d’un virtuosisme vertiginós, en constant diàleg entre el solista i les cordes, esdevenen una experiència única, un autèntic homenatge a les emocions i al lluïment.

Els intèrprets del grup són Juan Carlos Muñoz (mandolina barroca), Mari Fe Pavón (mandolina barroca), Alla Tolkacheva (mandolina barroca i mandola), Manuel Muñoz (guitarra barroca), Jean-Daniel Haro (viola de gamba i violone) i Jean-Christophe Leclère (clavicèmbal).

Visita al Castell de Ciutat

El concert d’Artemandoline es complementarà amb una visita guiada a les 19.30 hores al Castell de Ciutat, antic palau dels comtes d’Urgell. La construcció fou la principal defensa de la vall del Segre des del segle XVII, quan fou reconvertida en una fortalesa moderna a prova d’artilleria, seguint el sistema Vauban, fins a final segle XIX.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada