El FeMAP exclou Ripoll del seus concerts pel seu Govern local

Una imatge del municipi de Ripoll
Una imatge del municipi de Ripoll

El director del Festival de Música Antiga dels Pirineus, Josep Maria Dutrèn, s’ha reunit aquesta setmana amb la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, i amb el tinent de batllia i regidor de Cultura, Esports, Educació, Joventut i Infància, Albert Santandreu, per a anunciar-los la voluntat del festival de no continuar organitzant concerts a la capital del Ripollès.

El FeMAP està compromès amb la justícia social, la integració i el respecte als drets humans i considera que algunes de les polítiques que el nou equip de govern de l’Ajuntament porta a terme o ha anunciat que portarà a terme no són compatibles amb els valors que el Festival promou.

La reunió s’ha realitzat amb una gran cordialitat. De fet, l’Ajuntament ha respectat la decisió del Festival i ha agraït que la direcció ho hagi comunicat a la primera autoritat municipal abans de fer-ho públic. D’altra banda, ha afirmat que si el FeMAP en algun moment canvia d’opinió tindrà les portes de l’Ajuntament obertes.

El Festival de Música Antiga ha pres aquesta decisió després de gairebé 10 anys de relacions amb Ripoll. Aquest municipi es va integrar al festival l’any 2014, quan es va dur a terme el primer concert. Des d’aquell moment el certamen ha organitzat cada any concerts, activitats culturals complementàries, packs turístics, promoció de productes ripollesos de Km 0 i activitats a la Fundació Guifré dins del FeMAP Social.

TOTES LES NOTÍCIES