20101121 IF DUDELANGE OP DER SCHMELZ CONCERT GIROLAMO FRESCOBALDI

Del dimarts 7 al diumenge 12 d’agost, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà set concerts. CantoLX són els encarregats d’obrir la programació amb el seu concert The Plaint of Orpehus. CantoLX ens presenta un programa que mostra lincreïble creativitat, varietat i riquesa de solucions imaginades pels compositors de la Itàlia del segle XVII. Podreu gaudir de la seva música, dimarts 7 a Puigcerdà (Cerdanya) i l’endemà a La Seu d’Urgell (Alt Urgell).

Divendres a Pobellà (La Torre de Capdella, Pallars Jussà) i dissabte a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) és el torn de Lux Fundació Bruno Forst i Santi Mirón amb La Bella Itàlia. Aquests músics ens presenten un programa amb Vivaldi i Corelli com a protagonistes. La manera de concebre la música, tant a nivell compositiu com interpretatiu, d’aquests dos violinistes virtuosos va ser tota una revolució musical que va generar un veritable impacte internacional.

El dissabte i el diumenge, però, també actuarà a Ceuró (Castellar de la Ribera, Solsonès) i a Vilanova de Banat (Alàs i Cerc, Alt Urgell) Amparo Lacruz i Mal Pelo, que interpretaran Bach x3, un concert on música i dansa s’uneixen en l’escenari gràcies a la passió que comparteixen els tres artistes cap a Johann Sebastian Bach. Mentre la música sona, la dansa, com si es tractés d’una experiència hipnòtica, interpreta el moviment resultant, desvetllant lentament l’espai, un espai comú entre la respiració de la música i del moviment ple de pistes, de silencis, d’afirmacions a mig fer, de línies fragmentades.

 

Per tancar el cap de setmana, diumenge hi ha un concert a més de 2500 metres d’altitud. Johanna Rose i Josep M Martí Duran tocaran Històries d’un àngel al refugi guardat més alt de Catalunya, Niu de l’Àliga (Alp-Bagà, Cerdanya – Berguedà). El concert agafarà la forma d’una gran suite, iniciada per un preludi en estil improvisatori, seguit d’exòtiques peces d’un aparent goût étranger, en realitat tan familiars com l’allemande o el rondeau, i tancada, com les grans òperes de Lully.

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar els concerts amb el recorregut històric per Vilanova de Banat, caminar lliurement pel Niu de l’Àliga o la visita guiada a través del passat a Ceuró, entre d’altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada