El  Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) continua creixent en la seva edició del 2017, amb un nou municipi. Castell de Mur, al Pallars Jussà, se sumarà a les activitats del festival, esdevenint una de les noves incorporacions d’aquesta comarca pirinenca.

Castell de Mur es compon de set nuclis: Cellers, Collmorter, Guàrdia, Meüll, Puigmaçana, Santa Llúcia i Vilamolat. Geogràficament, tots aquests queden delimitats pel Montsec i la Noguera Pallaresa, esdevenint petites joies repartides pels Pirineus, amb dues peces romàniques destacades, el Castell i la Col·legiata de Mur, on es realitzarà el concert del festival.

El Castell, del segle X, presenta una original planta triangular de l’arquitectura militar de l’època medieval. Per altra banda, l’absis de la Col·legiata esdevé un excel·lent escenari per gaudir de les reproduccions de les pintures murals romàniques, que hi havia anteriorment i que ara es troben al Museum of Fines Arts de Boston. En aquest espai, la música antiga esdevindrà el millor acompanyant, amb l’objectiu de crear experiències inoblidables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada