El sector de El Falgueró, ubicat a Escaldes-Engordany, començarà a convertir-se en un complex urbà multifuncional de referència en un període aproximat d’uns tres o quatre anys. Les societats ATRI S.A. I ENCAIX S.A. han presentat la convocatòria del concurs d’arquitectura per a la generació del masterplan d’aquesta zona ubicada entre l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i el col·legi Sant Ermengol, i que consta de sis parcel·les amb una superfície total de sòl de 7.667 metres quadrats i una edificabilitat de 54.217 metres quadrats.

El director general de Reig Capital Group, Gilles Dregi, ha explicat que l’objectiu és combinar una part residencial i hotelera de luxe, i una altra part d’innovació tecnològica i sanitària per aconseguir explotar el potencial d’Andorra per a gent d’alt nivell. Tot i que el concurs és internacional, es prioritzarà el lideratge dels projectes per part d’equips professionals andorrans, ja que “són els qui coneixen la cultura, la tradició i el terreny”, però aconsellen associar-se amb professionals de fora que tinguin experiència amb aquest tipus de projectes perquè “creiem que com més gent col·labori, el resultat serà millor”.

Les sol·licituds per poder-hi participar ja estan obertes, i d’entre tots els interessats se seleccionaran sis propostes que seran les que participaran en el concurs d’idees, un procés que s’allargarà entre vuit i deu setmanes. Està previst conèixer els guanyadors (pot ser més d’un) a mitjans de novembre.

Text:Les societats ATRI S.A. I ENCAIX S.A., propietàries majoritàries del sector El Falgueró, han convocat el concurs internacional per a la selecció d’una proposta arquitectònica innovadora per iniciar un projecte de construcció d’un complex urbà multifuncional d’alt nivell.

Es tracta de sis parcel·les amb una superfície total de sòl de 7.667 metres quadrats i una edificabilitat de 54.217 metres quadrats. El director general de Reig Capital Group, Gilles Dregi, ha explicat que la zona de dalt (parcel·les 1, 2, i 3 de 35.000 metres quadrats) estarà destinada a un centenar de residències i un hotel de luxe amb seixanta suites, i a la zona de baix (parcel·les 4, 5, i 6 de 20.000 metres quadrats) es construirà un ‘business center’ amb innovació tecnològica i sanitària. En aquest sentit, ha insistit que “no volem que siguin metres quadrats, volem que sigui un punt de relació entre visitants, residents i comunitat local, tant des del punt de vista social, empresarial com lúdic”. Dregi ja ha avançat que encara es treballa des d’una fase molt inicial, i es necessita un projecte concret sobre paper, però ja hi ha possibles inversors interessats.

Aquest projecte s’ha presentat davant de desenes de professionals del sector del país, a qui se’ls hi ha insistit que es rodegin d’equips multifuncionals per poder participar en el concurs. La presidenta del grup empresarial Reig Capital Group, Maria Reig, ha considerat imprescindible sortir del país per buscar arquitectes o enginyeries que tinguin experiència en aquest tipus de projectes, com pugui ser al nord d’Europa on estan més avançats en aquest àmbit. A més, també ha insistit en aconseguir projectes moderns però reals i pensats perquè la gent els pugui habitar còmodament, ja que “es prima moltes vegades l’estètica i no es pensa en les persones”. Dregi ha avançat que es prioritzaran arquitectes andorrans perquè són els qui coneixen la cultura, la tradició i el terreny, però “creiem que com més gent col·labori, millor serà el resultat”.

Entre els criteris genèrics per al desenvolupament del complex urbà destaquen la creació d’una línia arquitectònica, estètica i funcional pròpia; la integració en l’entorn urbà i paisatgístic; o la consideració de criteris de sostenibilitat ambiental. Des del grup empresarial Reig Capital Group, han considerat necessàries aquestes instal·lacions perquè han detectat que Andorra té un gran potencial internacional i pot haver-hi molta gent d’alt nivell que estigui interessada pen instal·lar-se al país, bé de manera continua o per passar períodes de temps o vacances.

Des del moment de la presentació del concurs, ja es poden presentar les sol·licituds de participació durant un període d’aproximadament dos mesos, i a mitjans de setembre s’escolliran sis equips finalistes. Els qui hagin estat elegits tindran un període d’entre vuit i deu setmanes per presentar les idees i a mitjans de novembre s’analitzaran i s’escollirà el guanyador.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada