faad

S’acosten eleccions i la Federació d´Associacions de Persones amb Discapacitat, la FAAD, ho aprofita per insistir sobre la necessitat que el Govern faciliti la integració de les persones amb diversitat funcional en el món laboral, mitjançant lleis. L’entitat demana, entre d’altres coses, una legislació en aquest àmbit com la que hi ha a la majoria de països europeus. Ho ha fet el seu vicepresident a l’Ara i Aquí.

Una llei que recolzi la contractació de persones amb diversitat funcional, al sector públic i privat, com les que ja hi ha als països de l’entorn des de fa anys. La FAAD reclama un text que doni facilitats a les empreses per incentivar una integració efectiva del col·lectiu al món laboral. Proposen, per exemple, incentius fiscals.

Encara en l’àmbit laboral, la FAAD pretén ampliar el programa Agentas perquè agrupi tots els discapacitats. També vol millorar els informes de valoració del grau de discapacitat que el·labora la CONAVA. Informes que donen un percentatge final, però sense explicar com s’hi arriba.

Un seguiment que actualment no es fa: ara mateix es valora una persona provisionalment quan és menor i se li fa una valoració definitiva quan supera la majoria d’edat. Tot plegat sense cap mena de seguiment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada