Benjamin Riviere (ELITE Pro), Jacques Wolf (ELITE) i Christophe Ferrier (ENEDIS) van ser els guanyadors de la primera jornada de la cita del Circuit Andorra del Trophée Andros 2016-17.

Les diferents mànigues es van disputar amb temperatura agradable (a cap moment es va baixar dels 0º) per tots els afeccionats que van seguir en directe les evolucions dels pilots de l’esmentat trofeu en la pista del Port d’Envalira.

Així doncs, les millors previsions per als afeccionats quant a la climatologia, les pitjors per als organitzadors, es van complir. Els membres de l’organització van haver de multiplicar esforços per mantenir en les millors condicions un traçat que al final d’aquesta jornada va tenir comentaris molt positius tant dels equips participants com dels organitzadors del Trophée Andros.

Entre els silhouettes, Riviere s’interposa en la lluita entre Dubourg i Dayraut iniciada en ValThorens

A la categoria ELITE PRO J. Philippe Dayraut i J. Baptiste Dubourg van arribar al Circuit Andorra separats per sol 1 punt a la provisional del Trofeu. El pilot del R/ Clio R III (Dubourg) va començar molt fort i va superar al seu rival, amb certa claredat, en els entrenaments cronometrats, mentre que el MIni de Benjamin Riviere es deixava veure en la part alta de la classificació. És cert que aquesta màniga no tenia cap repercussió en la classificació, però …

Així doncs, cal destacar que el domini va seguir en la primera màniga qualificativa en la qual Dubourg va ser el més ràpid amb un crono de 3’14”426 superant en 6 dècimes al seu rival després de completar les 4 voltes al traçat andorrà. En la segona màniga de qualificació es va produir la sorpresa, ni Dubourg ni Dayraut van aconseguir creuar la línia d’arribada, el més ràpid en aquest cas va ser el Mini de Benjamin Riviere.

Després d’algunes deliberacions entre els comissaris esportius i representants dels equips, Riviere va ser proclamat vencedor de les mànigues de qualificació, seguit de Dubourg i Dayraut.

En la Super Pole, disputada a continuació, va seguir la mala ratxa del pilot de Tolosa de Llenguadoc, ja que va trencar un palier en la sortida i va haver de completar la volta al ralentí.

En la final, va continuar el domini de Riviere que es va imposar a un impulsiu Olivier Panis (Audi A1 Quattro) que va completar una primera jornada a Andorra de menys a més. Cal esmentar que en els entrenaments oficials el cotxe se li va parar en el primer revolt del circuit.

Classificacions Elite Pro. Primera Carrera:
Mànigues: 1.-Benjamin Riviere (Mini Countryman), 45 punts, 2.-Jean Baptiste Dubourg (Cio R III), 42 p., 3.-Jean Philippe Dayraut (BMW M2), 40 p.
Finals: 1.-Benjamin Riviere (Mini Countryman), 15 punts, 2.-Olivier Panis (Audi A1 Quattro), 14 p., 3.-Frank Lagorce (Mazda 3), 13 p.
Carrera: 1.-Benjamin Riviere (Mini Countryman), 66 punts, 2.-Olivier Panis (Audi A1 Quattro), 57 p., 3.-Jean Baptiste Dubourg (Cio R III), 56 p

La igualtat va marcar la competició de la categoria ELITE. L’Audi A1 Quattro de Berton que va marcar el millor crono en la primera màniga 3’16”253, va aconseguir el triomf en la suma de les dues mànigues qualificatives a pesar que la segona no va poder creuar la línia d’arribada. Molt a prop del pilot d’Audi van estar els Mazda de Jacques Wolf i un altre il·lustre de l’Andros, Christian Beroujon, pilotant un BMW M2, la novetat 2016-17 de trofeu organitzat per 2MO.

En la final la situació va canviar i Wolf va prendre el comandament del grup de participants, mentre que Berton, amb problemes en la sortida, va quedar molt endarrerit.

Classificacions Elite. Primera Carrera:
Mànigues: 1.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 45 punts, 2.-Jacques Wolf (Mazda 3), 42 p., 3.-Christian Beroujon (BMW M2), 40 p.
Finals: 1.-Jacques Wolf (Mazda 3), 15 punts, 2.-Eddy Benezet (BMW M2),14 p., 3.-Didier Thoral (Mazda 3) 13 p.
Carrera: 1.-Jacques Wolf (Mazda 3), 58 punts, 2.-Eddy Benezet (BMW M2), 53 p., 3.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 52 p.

Christophe Ferrier s’imposa entre els vehicles elèctrics.

El pilot de l’equip Nice Metropole, Christophe Ferrier, va ser el més ràpid en totes les mànigues disputades (1 màniga de qualificació i la final), aconseguint un clar triomf respecte al dominador 2016 de l’especialitat, Mattiheu Vaxiviere (Loxam – Hiper Pas) i Louis Gervoson (Andros) que van mantenir un espectacular duel en la gran final.

Classificacions ENEDIS Trophée Andros Électrique. Primera Carrera:
Mànigues: 1.-Christophe Ferrier (Nice Metropole), 24 punts, 2.- Mattiheu Vaxiviere (Loxam – Hiper Pas), 22 p., 3.-Louis Gervoson (Andros), 20 p.
Finals: 1.-Christophe Ferrier (Nice Metropole), 13 punts, 2.-Louis Gervoson (Andros) , 11 p., 3.-Mattiheu Vaxiviere (Loxam – Hiper Pas) , 10 p.
Carrera: 1.-Christophe Ferrier (Nice Metropole), 37 punts, 2.- Mattiheu Vaxiviere (Loxam – Hiper Pas), 32 p., 3.-Louis Gervoson (Andros), 31 p.

Una vegada finalitzada aquesta primera jornada, els responsables de la pista s’han posat a la feina per aprofitar les temperatures negatives de la nit, en cas que es produeixin, per recuperar el millor estat de la pista.

La segona jornada del Trophée Andros Andorra s’iniciarà a les 16.00 hores amb la disputa de les diferents mànigues qualificatives de la segon cursa. Cal recordar que en aquesta segona jornada entraran en acció els motards del trofeu AMV Cup. En aquesta ocasió els pilots andorrans Àlex Antor, Xavi Espanya i Dani Fontanet s’enfrontaran als millors especialistes francesos, encapçalats pel sis vegades guanyador, les cinc últimes consecutives, Sylvain Dabert (KTM).

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada