El domini .Cat protegeix les dades personals dels seus titulars

Les empreses registradores de .Cat han implementat aquest servei avançat i  l’ofereixen els 61.630 .Cat registrats actualment i als nous .Cat que es registrin d’ara endavant.

Fins ara, qualsevol persona que registrés un domini .Cat posava les seves dades personals a l’abast de tot el món a través del whois, l’eina informativa que permet consultar les dades de contacte associats a un domini, com el nom i cognoms del seu titular, la seva adreça postal o l’adreça electrònica. La normativa de la ICANN, l’entitat que regula l’ús dels dominis d’Internet, estableix la disposició pública d’aquestes dades i tots els dominis genèrics del món han de disposar d’aquest servei de whois. No obstant això, la Fundació puntCAT ha treballat des del seu naixement per oferir major privacitat a aquells particulars que, en cas de no oferir cap servei públic des dels seus dominis, no volen que les seves dades estiguin a disposició pública. Des d’arar, les persones físiques que facin un ús privat del seu .Cat poden triar si mantenir públics i consultables les seves dades personals o, per contra, protegir-los.

.Cat al capdavant de la nova indústria mundial dels dominis .Cat, líder en la ràpida implementació de les últimes innovacions tecnològiques, torna a oferir un servei pioner a la comunitat. Aquesta millora en el whois a favor de la privacitat dels titulars de .Cat és la més útil i sofisticada que disposa cap domini genèric, un model que ha creat grans expectatives entre altres dominis que volen imitar.

La Fundació puntCAT ofereix aquest nou servei de valor afegit alineant-se amb el màxim grau de respecte a les normatives de protecció de dades europea i espanyola. Des d’ahir, i gràcies a la col·laboració de les empreses registradores de dominis .Cat, aquesta millora s’ofereix per defecte i de manera totalment gratuïta en efectuar el registre d’un domini .Cat.

 

Els registradors del domini .Cat ja donen aquest servei

Els dominis .Cat d’ús particular registrats abans de la posada en marxa d’aquest servei poden activar la protecció de les seves dades de contacte des d’aquest moment. Per això, cal anar al panell de control del domini en qüestió, a la pàgina de l’empresa registradora amb qui es tingui el domini: Active24, Arsys, ASCII, Blacknight, CDmon, Dinahosting, Domaine.fr, Domainregistry.de, DonDominio , EnCirca, Entorno Digital, Gandi.net, Interdomain, MakMonitor, Melbourne IT, Name ISP, Netim, Networking4all, Nominalia, OVH, PSI-USA, Safenames, Serveisweb, Variomedia i Virtualname.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES