El servei de correus electrònics del domini andorra.ad comptarà amb una nova plataforma per tal d’evitar que es repeteixin els incidents dels passats mesos i que estarà operativa a principis d’any 2014. El servidor, que fins ara era extern, es traslladarà al Principat, i Andorra Telecom dedicarà 400.000 euros a aquesta millora.

La parapública, que actualment destina 60.000 euros anuals al domini andorra.ad, farà aquesta ampliació de capital per tal de poder impulsar aquesta nova plataforma, que hauria d’acabar amb els problemes del servei de correus electrònics. El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha recordat que els tres ‘greus problemes’ que va patir el domini, ‘un atac de hackers, la usurpació d’identitat i un error del programari de la base de dades internacional del servei antispam’ ja estan solucionats.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha mostrat el suport del seu grup perquè ‘un domini com andorra.ad, que s’associa directament amb la marca Andorra, ha de tenir els recursos necessaris’, i ha aportat algunes idees per millorar el domini, com ara ‘posar la política d’ús o els drets dels usuaris a la pàgina’, perquè ‘els usuaris mantenen aquest domini perquè els és útil’.

Alcobé també ha explicat com es van solucionar els problemes anteriors. Així, davant l’atac dels hackers ‘es va tancar el servidor i es va anar obrint parcialment, fins que ho va estar totalment el 30 d’agost’. També s’han aplicat ‘polítiques més restrictives en la creació de contrasenyes per als nous usuaris’ i ‘s’han comprat equips que, un cop instal·lats, haurien de solucionar els errors en el servei antispam’ de cara la setmana vinent. El ministre d’Economia i Territori també ha informat que amb la nova plataforma s’augmentarà la capacitat del domini dels 50 megues actuals als 1000 megues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada