El doble de vots per correu respecte del 2015

El vot per correu s’ha duplicat en només 4 anys. Respecte a les últimes generals han estat el doble els andorrans als quals el Govern els ha validat aquesta opció. Alguns votaran, a partir d’avui, des de llocs tan llunyans com la Xina o el Canadà.

Seran finalment 143 els ciutadans que exerceixin des de la distància, per correu, el seu dret a vot el 7 d’abril. És gairebé el doble que a les últimes generals, quan van ser només 77 segons informa RTVA.

Només 6 de les 149 sol·licituds han estat desestimades. La majoria dels sufragis per aquesta modalitat arriben d’Europa, que concentra més de la meitat dels vots.

Segons el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, “estaríem parlant d’un creixement pràcticament del 100%”. “Teníem 77 sol·licituds vàlides les darreres i ara ens quedaríem amb 143 sol·licituds validades”.

Des d’avui tots ells, els 143 residents a l’estranger, ja estan rebent el material electoral. El consell, des del Govern, és que s’afanyin a enviar el seu vot per evitar problemes d’última hora, sobretot els que votin des de més lluny. “Si realment reben el vot avui i són capaços de retornar-lo entre avui i demà, doncs molt millor que no esperar dos o tres dies”, diu Casadevall.

A partir d’aquí, els vots enviats pels electors que viuen a l’estranger arribaran automàticament a la Batllia, juntament amb els vots per dipòsit judicial, on quedaran dipositats fins el dia del recompte.

TOTES LES NOTÍCIES