Aquest vespre s’han lliurat els premis del divuitè concurs de poesia Miquel Martí i Pol, instituït amb motiu del Dia mundial del llibre per la Biblioteca Pública. Els membres del jurat, compost per Elena Aranda, Eva Arasa i David Arrabal, ha analitzat 8 obres presentades a la categoria Poema i 5 obres presentades a la categoria Recull i ha decidit deixar desert el premi i atorgar dos accèssits consistents en un lot de llibres cadascun.

El primer accèssit s’ha atorgat al poema titulat Fotografia, per la capacitat descriptiva del procés fotogràfic en forma poètica i pel domini del llenguatge. L’autora del poema és Meritxell Pons Calderon, d’Andorra la Vella.

El segon accèssit s’ha atorgat al poema que porta per títol Fes un sonet sonat. És àgil i utilitza un to humorístic davant del qual el jurat no voldria que l’autor “saltés al riu” i l’encoratja a continuar escrivint poemes. L’autor del poema és Joan Lluís Armengol Mascarell, d’Escaldes-Engordany.

Pel que fa a la categoria recull, el jurat ha deixat el premi desert atès que el conjunt de valors i qualitats exigibles en un guardó de la naturalesa del present no s’ha arribat a assolir plenament per part de cap de les obres presentades.

El jurat ha atorgat, però, un accèssit consistent en un lot de llibres al recull titulat Tinta. És un recull que té coherència, és expressiu i evoca una reflexió interessant sobre l’escriptura i en particular sobre les dificultats per publicar poesia. L’autor dels poemes és Albert Ruiz Feijóo, d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada