El director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Møller, ha valorat molt positivament les accions dutes a terme per Andorra en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El representant de les Nacions Unides va ser convidat per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la seva visita a Ginebra el passat mes de febrer. Møller es troba el país durant aquest dilluns i dimarts, en la seva primera visita oficial al Principat, per tal de conèixer de primera mà la feina que està duent a terme Andorra en relació amb la implementació de l’Agenda 2030.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha rebut Møller al seu despatx i li ha manifestat el ferm compromís del país amb aquesta agenda internacional, ja que de fet, Andorra ha decidit situar els Objectius de Desenvolupament Sostenible al centre de la política i ha triat aquesta temàtica per a la propera Cimera Iberoamericana, de la qual assumeix la Secretaria Pro Tempore. Posteriorment, Michael Møller ha participat en la reunió de treball amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. En la reunió, els ministres han exposat al director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra la política del Principat respecte a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el marc de l’Agenda 2030 de l’ONU.

En concret, la ministra Maria Ubach ha detallat les accions dutes a terme per Andorra per l’acompliment dels ODS, que han culminat amb l’elaboració de l’Informe Nacional Voluntari. Andorra va presentar aquest document el 17 de juliol passat al Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre desenvolupament sostenible a l’ECOSOC celebrat a les Nacions Unides. Ubach ha remarcat que Andorra s’ha fet seva l’Agenda 2030 i ha mostrat la seva implicació en els diferents àmbits.

El ministre d’Educació, Eric Jover, ha especificat com es tracten els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’educació i ha presentat el sistema educatiu andorrà al representant de les Nacions Unides. A més, ha parlat dels treballs per engegar el futur màster d’educació per una ciutadania democràtica, que encaixa absolutament en els objectius de l’Agenda 2030.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada