ebola 1

A Andorra no ha saltat cap alarma relacionada amb la crisi de l’Ebola, però estem suficientment preparats d’acord als protocols internacionals. Són les conclusions de Josep Casals, director de Salut i Benestar del Govern, que admet, això sí, que l’aplicació del protocol s’ha de revisar després que hagi fallat a Espanya.

Josep Casals s’ha mostrat molt convençut de l’eficàcia dels protocols internacionals marcats per l’Organització Mundial de la Salut en relació amb el control de l’Ebola. Ara bé, ha estat crític amb el cas espanyol, que obligarà a revisar no els protocols sinó l’aplicació. A Andorra, de moment, “no ha saltat cap alarma”, però el país està suficientment preparat per actuar davant d’una situació de contagi.

“Vam fer el nostre protocol general de aís. I vam demanr al centre hospitalari que es preparés per fer front a aquesta possibilitat, cosa que ha fet prenent l’experiència de la grip aviària””, ha explicat Josep Casals, director de Salut i Benestar.

Casals apunta que no s’han d’aplicar mesures extraordinàries que vagin més enllà dels protocols existents pel fet de ser un petit país fronterer i amb una forta presència turística i, per tant, amb molt trànsit de persones.

“No tenim aeroport i no rebem vols directes de gent que arribi de territoris afectats. El que és important és desenvolupar les mesures en base a una evidència científica”.

L’aplicació d’aquestes mesures podria tenir un impacte negatiu sobre l’economia del país ja que podria convertir-se en una reducció important del nombre de visitants. Casals ha volgut recordar, finalment, que Andorra està en contacte permanent amb els ministeris espanyols i les instàncies supranacionals per gestionar aquesta crisi global.

12 comentaris

  1. ¿Que va a decir este hombre? Si dice lo contrario le despiden!! y luego se quiere profesionalidad y sinceridad en la empresa, ya….

  2. Després de tot lo que está passant em sembla el pitxor moment per fer aquesta afirmació, deixant de banda que obviament NO estem preparats

  3. Pero si l’hospital de Meritxel no és ni un centre preparat per enfermetats contagioses de rang P2, sent l’ébola P4?! Si el Carlos III de Madrid era un P3 jajajaja Vinga va…

  4. Si claro como en España….. No seamos cínicos!!! Si para una simple visita nos mandan a Barcelona!!! Como vamos a estar preparados para eso. Ojalá no tengamos que comprobarlo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada