El director de la Policia i el cap de l’Oficina Central Nacional assisteixen a l’Assemblea General d’INTERPOL

Bruno Lasne i Robert Guirao a l'Assemblea General d'INTERPOL (Policia d'Andorra)
Bruno Lasne i Robert Guirao a l’Assemblea General d’INTERPOL (Policia d’Andorra)

El director del Cos de Policia, Bruno Lasne, i el cap de l’Oficina Central Nacional, el sergent major Robert Guirao, han assistit a l’Assemblea General d’INTERPOL, l’Organització Internacional de Policia Criminal, que s’ha celebrat a Viena, Àustria.

L’Assemblea General és l’òrgan de govern d’aquesta organització intergovernamental i reuneix anualment tots els països membres per a prendre decisions relacionades amb la política general, els recursos necessaris per a la cooperació, els mètodes de treball, el finançament i els programes d’activitats. La d’enguany ha estat la 91a i ha estat marcada pel centenari d’INTERPOL. S’ha celebrat a la capital austríaca perquè precisament en aquesta ciutat és on es va crear l’organisme el 1923.

Lasne i Guirao han participat activament, junt amb altres caps d’INTERPOL i alts funcionaris policials d’arreu del món, en les decisions que s’han pres durant la trobada que ha tingut lloc entre el 28 de novembre i l’1 de desembre. En el marc de l’assemblea, s’han abordat les amenaces actuals i emergents entre les quals s’inclou el creixement significatiu del crim organitzat transnacional.

En aquest sentit, i per mitjà de la Declaració de Viena que s’ha presentat en aquesta Assemblea General, l’organisme proposa un nou plantejament per a combatre la delinqüència organitzada considerant-la com una prioritat de seguretat nacional. Així mateix, insta els països a redoblar els esforços en cooperació policial internacional per a lluitar contra el que el secretari general de l’organització, Jürgen Stock, ja ha titllat “d’epidèmia”.

Paral·lelament, el director de la Policia i el cap de l’Oficina Central Nacional d’INTERPOL Andorra van mantenir una reunió bilateral amb el president de l’ens, Ahmed Naser Al-Raisi, en què van tractar com l’organització internacional dona suport al Principat a l’hora d’abordar delictes com el tràfic de drogues i les falsificacions, sovint vinculades a delictes financers i violents.

TOTES LES NOTÍCIES