El director d’Andbank Espanya diu que els bancs andorrans han de donar ‘més explicacions que els altres’

El director d’Andbank Espanya, Rafael Gascó, ha dit una entrevista al diari El País, que els bancs andorrans es veuen obligats a ‘donar més explicacions que els altres’ pel fet de ser andorrans i que es vinculi Andorra amb la idea d’un paradís fiscal.

Preguntat sobre si perjudica a Andbank que se’l relacioni amb la idea de paradís fiscal pel seu origen andorrà, Gascó ha respost que des de fa bastants anys Andorra ha deixat de ser un paradís fiscal i ha assenyalat que ‘el país està vivint un procés similar al de Luxemburg, és a dir, amb entitats, en general, solvents i que s’estan obrint al món’, i ha posat com exemple el propi Andbank: ‘la nostra aposta de creixement ha estat l’Amèrica Llatina. La meitat dels nostres empleats treballen en aquesta regió. Tenim una posició important a Mèxic, el Brasil, l’Argentina i l’Urugai.

Gascó també ha reconegut a la mateixa entrevista que el fet que Andbank s’associï amb la idea d’un paradís fiscal ‘és un perjudici’, i ha defensat el sector bancari andorrà que ha definit com ‘en general, entitats series, eficients, ben gestionades i amb un alt grau d’especialització’.

‘La percepció pot no ser la més adequada i a vegades hem de donar més explicacions que les altres entitats, però jo crec que això se soluciona amb una mica de temps perquè ens vagin coneixent’, ha afegit.

Sobre el creixement de l’entitat a Espanya, Gascó ha respost que ‘qualsevol operació de compra ha passat per la nostra taula’, però ha descartat que el creixement de l’entitat es produeixi amb futures adquisicions bancàries perquè ‘quan algú ven un negoci, normalment no està gaire sanejat i se li han de dedicar molts esforços i recursos’.

4 comentaris

 1. I què us penseu que fan els bancs dels altres països???
  Es va publicar fa un temps un informe on es detallava les inversions en armament de tots els bancs espanyols i tots invertien en armes!!!!
  I pregunteu a la gent que estan fent fora de casa cada día la nacionalitat del banca….
  On era que tenia els diners Gadaffi, no era a Andorra, que ho sapigueu sino a Espanya, França, Anglaterra, etc
  Mireu els tractes dels bancs espanyols, americans, anglesos, xinesos, etc a l’Amèrica llatina i dieu-me si no són abusius….
  No és un tema de nacionalitat dels bancs sino de que són bancs….
  Si voleu criticar, primer informeu-vos.

 2. Això demostra que hi ha molta merda amagada a les caixes fortes dels bancs andorrans.

 3. No m´estranya , que Espanya demani explicacions, per que cada cop que surt un cas de corrupció, sigui el que sigui, surt Andorra, i un algún banc andorrà implicat, per exemple cas de la mafia xinesa, Jordi Pujol Ferrusola, etc……

 4. Es el fet d’estar a Andorra o la manera de fer fins avui de la Banca Andorrana que fa que hagin de donar mes explicacions?

Comments are closed.