conseller-justicia-seuEl  dipòsit judicial de vehicles de la Seu d’Urgell, que de manera provisional es troba ubicat a la partida de Sant Ermengol, serà properament traslladat a una nova ubicació fora del terme municipal de la nostra ciutat.

Així ho ha anunciat aquest migdia el propi conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, en la recepció institucional que li ha ofert l’Ajuntament urgellenc -emmarcada en la visita realitzada als jutjats de la Seu d’Urgell- on ha signat al Llibre d’Honor de la Ciutat.

Davant d’aquest important anunci que ha fet el conseller de Justícia, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha manifest que “estem molt satisfets del resultat i de tot el procés de feina que s’ha fet per trobar una solució definitiva per aquest dipòsit judicial de vehicles”.

Batalla ha remarcat que s’ha treballat molt estretament amb el Departament de Justícia, tot comptant amb la complicitat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del director dels Serveis Territorials de Lleida per trobar una nova ubicació per aquest servei. “Agraïm la visita del conseller Mundó, així com la seva bona predisposició, i de tot el Departament, per tal de trobar una solució en aquesta qüestió en concret, i refermar la bona sintonia entre l’Ajuntament de la Seu i Justícia per poder oferir els serveis de la justícia a la nostra ciutat”, ha conclòs Albert Batalla.  

Cal recordar que la parcel·la del dipòsit va ser habilitada el mes d’octubre de 2013 pel Departament de Justícia, donant resposta al fet que fins llavors molts d’aquests vehicles es deixaven estacionats a l’aparcament situat al costat del cementiri, i en d’altres zones de la via pública de la Seu d’Urgell.

Nou espai

El Departament de Justícia ubicarà el nou dipòsit judicial de vehicles en un espai situat a Coll de Nargó, que reuneix les característiques adequades per fer aquesta funció, i que permetrà acabar amb els dèficits de l’actual dipòsit de la capital de l’Alt Urgell. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que la mesura respon a la demanda dels veïns i al compromís del Departament de “custodiar els vehicles en un nou espai amb garanties de seguretat”.

El conseller Mundó ha remarcat que la “col·laboració dels jutjats per mantenir actualitzats els expedients” permet que el Departament de Justícia  hagi de conservar en dipòsit el mínim nombre de vehicles possible. Gràcies a això, el Departament pot revisar els expedients judicials dels vehicles que hi ha dipositats per veure si es poden retornar als seus propietaris, si s’han de destruir o si han de continuar a disposició judicial. Mundó també ha subratllat la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

El nou dipòsit tindrà més de 6.000 m2, dels quals 1.300 m2 seran sota cobert. Les instal·lacions comptaran amb un sistema de seguretat i hi haurà més capacitat que a l’actual, per si en algun moment fos necessària. Fins ara, el dipòsit de la Seu ha tingut una mitjana d’ocupació de 80 vehicles retinguts. Actualment n’hi ha 69.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada