El Dictat Total és un esdeveniment educatiu anual dissenyat per cridar l’atenció sobre els problemes de l’alfabetització i el desenvolupament d’una cultura amb una escriptura correcta. L’essència de l’acció és un dictat voluntari i gratuït per a tots els interessats. Se celebra simultàniament en desenes de ciutats de Rússia i del món (després d’ajustar els horaris segons les zones horàries).

L’objectiu del Dictat Total és que la gent pensi en la forma en què llegeix i escriu així com també inculcar el desig d’augmentar l’alfabetització.

El primer dictat es va celebrar l’11 de març 2004 a Novosibirsk.

Al febrer del 2011 el rigorós dictat del2010 va rebre el Premi Nacional “Arquer d’argent” com a millor projecte públic rus.

El Dictat-2012 es va dur a terme en un total de 89 ciutats en 11 països. El nombre de participants va arribar a les 14.217 persones.

El text per al dictat és especialment preparat per coneguts escriptors russos contemporanis.

El 6 d’abril, a la mateixa hora, el Dictat començarà en 170 ciutats de Rússia i del món.

El Dictat és voluntari i adreçat a tothom. Dicten els textos famosos actors, músics, escriptors i homes d’Estat, així com filòlegs russos.

Les autoritats també participaran en el projecte: per exemple, en un poble a Rússia el dictarà el Conseller Presidencial per a la Cultura i les Arts, Vladimir Tolstoi.

A Londres, el text serà dictat per la popular periodista BozenaRynska.

A més, el 6 d’abril, hi haurà participants de ben lluny com els cosmonautes SergeiRyzhikov i NikolaiTikhonov que des de Zvezdnyigorodokfaran el dictat, així com els astronautes russos de l’estació internacional, sense oblidar també membres russos d’una estació situada a l’Antàrtida i l’Antàrtica.

A Andorra, serà el primer cop que es fa aquest dictat. La responsable de dur-lo a terme és la cap i professora de l’Escola de l’Associació de les persones de parla russa “Casa Rússia” la Natalia Sorokina.

Tota la gent que vulgui verificar el seu nivell de la llengua russa pot venir a l’Esplai del Comú de La Massana el 6 d’abril a les 13h00.

El lema del Dictat Total és el següent: “Escriure correctament està de moda!”

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada