El Dictat nacional es tanca amb el repartiment de premis

dictatEl ministre de Cultura, Albert Esteve, ha presidit el lliurament de premis de la final del Dictat Nacional, que s’ha disputat aquest dissabte al matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Esteve ha estat acompanyat de la consellera de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Ministeri de Cultura, Montserrat Planelles.

Els premis corresponents a la categoria de tercer curs  de segona ensenyança, tercer d’ESO i troisième han recaigut en:
-Primer premi: Cesara Corduneanu, del Liceu Comte de Foix.
-Segon premi: Eva Sola Viladesau, de l’Institut Espanyol.
-Tercer premi: Aida Miró Escuder, de l’Escola Andorrana de Sta. Coloma.

Els guardons de la categoria de quart curs de segona ensenyança, quart d’ESO i seconde han estat:
-Primer premi: Lara Tena Solà, del Liceu Comte de Foix.
-Segon premi: Sergi Carreras Mallol, del Col·legi Janer.
-Tercer premi: Paloma Abril Mesina Valenzuela, de l’Escola andorrana d’Ordino.

Un total de 204 alumnes de tots els centres escolars d’Andorra han pres part en la final del Dictat nacional. Els finalistes van sortir de la prova celebrada de manera simultània a totes les escoles el passat 22 d’octubre.

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha volgut destacar la plena consolidació d’una iniciativa que aquest any arriba ja a la vuitena edició, així com el bon nivell dels finalistes. Esteve considera molt positiva la participació dels tres sistemes educatius que integren l’ensenyament andorrà i la importància que iniciatives d’aquestes característiques tenen en la difusió, promoció i aprenentatge de la llengua nacional.