dictatEl  Dictat Nacional ha celebrat avui la seva desena final al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb la participació de més de dos-cents alumnes de tots els sistems educatius. L’actor Roger Casamajor ha estta l’encarregat de fer la locució dels textos seleccionats per la final del llibre ‘L’obra articulista d’Arseni Sugranyes’ de l’escriptor David Gálvez. El Dictat Nacional està organitzat pel Servei de Política Lingüística del Govern amb el suport de tots els centres educatius, de Ràdio i Televisió d’Andorra i del Comú d’Andorra la Vella.

Més de 200 alumnes han participat en la fase final de la desena edició del Dictat Nacional que aplega els alumnes de tercer de segona ensenyança de l’Escola Andorrana, el 3ème del sistema francès i els de 3r d’ESO dels sistemes confessional i espanyol. L’actor Roger Casamajor ha estat l’encarregat de llegir textos de l’obra ‘L’obra articulista d’Arseni Sugranyes’ de David Gálvez en la fase final que ha tingut lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

El Dictat es divideix en dues categories i a les deu del matí han participat els alumnes de tercer de segona ensenyança de l’Escola Andorrana, el 3ème del sistema francès i els de 3r d’ESO dels sistemes confessional i espanyol. A les 11 han participat els alumnes de 4t, 2nde i 4t d’ESO.

Els tres primers classificats de cada categoria han estat premiats amb xecs de 500, 300 i 150 euros.L’organització ha regalat el llibre de David Gàlvez a tots els finalistes, d’on s’ha extret els textos. El Dictat Nacional està organitzat pel Servei de Política Lingüística del Govern amb el suport de tots els centres educatius, de Ràdio i Televisió d’Andorra i del Comú d’Andorra la Vella.

Els guanyadors d’aquesta desena edició han estat en p`rimera posició a la categoria A Jordi Iglesias, del Col·legi Janer, en segona posició Sara Miño del Col·legi Janer, i en tercer lloc Laia Cardus de Liceu Comte de Foix. A la categoria B, la guanyadora ha estat Emma Juan de l’Escola Andorrana de 2a Ensenyança d’Encamp, Anna Santamaria del Liceu Comte de Foix en segon lloc i en tercera posició Mireia Fonseca del Col·legi Sant Ermengol.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada