El dia mundial d’internet

La commemoració sorgeix a Espanya el 2005 a iniciativa de l’Associació d’Usuaris d’Internet (AUI) i va ser aprovada el 2007 per l’ONU (Organització de les Nacions Unides), que va determinar que el 17 de maig de cada any se celebrés el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, conegut actualment com el Dia d’Internet.

L’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI) participa des de fa diversos anys en l’organització i difusió del Dia d’Internet al nostre país.

Les tres àrees que es cobriran aquest any són les següents:
– La Societat de les Dades, que serà el tema central per al #diadinternet 2018
– Premis Internet 2018
– Campanya de reciclatge de mòbils per a ONGs

La Societat de les Dades tema central de l’#diadinternet 2018
Cada dos anys es generen més dades que en tota la història de la humanitat. Avui gairebé tot el que fem deixa una empremta d’informació: els nostres desplaçaments, un comentari compartit en una xarxa social, una opinió en un bloc, un pagament amb targeta de crèdit, el nostre ús d’energia, per citar només alguns.

La societat basada en les dades planteja nous reptes que cal abordar des de diferents perspectives. En definitiva, s’ha de trobar un equilibri sostenible en què es garanteixin els drets i es promocioni la innovació tecnològica en un marc de convivència social que inspiri un desenvolupament compromès amb l’ésser humà.

El 17 de maig el Senat Espanyol acollirà l’acte oficial del Dia Mundial d’Internet amb un debat sobre la Societat de les Dades amb la participació de destacats especialistes en la matèria, tant des de punt de vista tecnològic com social i econòmic.

Premis Internet 2018
Els Premis d’Internet tenen per objectiu reconèixer aquelles Iniciatives, persones o organitzacions que més s’han destacat, durant l’any previ al seu lliurament per les seves aportacions o bon ús d’Internet i les tecnologies de la informació i de les comunicacions els convoca anualment, des de laseva creació el 1997, l’Associació d’Usuaris d’Internet.

Les categories per a aquesta edició són: Estratègia digital, Campanya de publicitat o de comunicació on-line, Marca personal en Xarxes Socials i Emprenedoria

Les candidatures als premis poden proposar-les, fins al 17 d’abril, els titulars, les agències o els creadors, els seus promotors, el Comitè d’Impuls del Dia d’Internet o qualsevol ciutadà/na des de http://www.diadeinternet.org/2018/?page=new_presenta&act=381

La Gala de lliurament dels premis tindrà lloc a Madrid a la primera quinzena de maig en data encara per determinar.

Campanya de reciclatge de mòbils per a ONGs
Amb motiu del Dia Mundial d’Internet organitzem una Acció Solidària amb l’objectiu d’aconseguir donar-los una segona oportunitat als milers de telèfons mòbils que ja no utilitzem i donar-los a organitzacions socials que treballen amb col·lectius amb risc d’exclusió digital i que poden aprofitar aquests mòbils en la seva acció social.