L’onzena  edició de l’Escola de Pares i Mares de les Valls del Nord donarà el tret de sortida el 15 de gener amb diversos canvis sorgits d’una enquesta realitzada als participant en els darrers tallers. Les sessions es continuaran fent en dimarts, però l’horari s’avançarà fins a les 20 h. D’altra banda, també es va comprovar que el cicle era massa llarg i s’ha decidit dividir-los en dos cursos l’any, de quatre sessions cadascun,  per tal de mantenir la motivació dels participants. Pel que fa al contingut, els usuaris estan molt interessats sobretot en temes d’adolescència, per la qual cosa s’hi dedicarà una atenció especial.

Tot i que s’han dissenyat quatre grans blocs -les noves tecnologies, la comunicació familiar, aconseguir que els fills siguin responsables i la motivació- les dinàmiques que es generaran permetran als assistents poder resoldre els seus neguits, com han remarcat les conselleres d’Ordino i la Massana, Vanessa Fenés i Francesca Guerrero, que animen als pares i educadors a apuntar-se a l’escola.

Cada taula de treball serà conduïda per un especialista diferent: “Viure i sobreviure a les noves tecnologies en família” (15 de gener, a Ordino) anirà a càrrec de la psicòloga especialitzada en adolescència Helena Mas; “Està creuat? I ara què? Parlem-ne. Com podem comunicar-nos afectivament” (5 de febrer, a la Massana) estarà conduïda per la psicòloga Meritxell Camp, especialista en teràpia familiar; “Perquè tu ho diguis! Fills autònoms i responsables, la fita dels pares” (12 de març, a Ordino), tindrà al capdavant la psicòloga clínica, Marta Compte; i, finalment, la sessió titulada “Necessito mil motius per fer un esforç però només una petita excusa per no fer-ho” (9 d’abril, a la Massana) comptarà amb el psicòleg Arnau López, especialista en teràpia familiar. Meritxell Camp ha assegurat que els psicòlegs faran de guies i donaran eines però serà un espai interactiu i de participació

Les inscripcions ja es poden fer al servei de tràmits dels dos comuns i el preu és de 20 euros. El nombre màxim de participants és de vint per tal de poder seguir correctament la dinàmica de les taules de treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada