El desplegament de la recepta electrònica a l’Alt Pirineu i Aran arriba al 93,2%

hospital-seuEl desplegament de la recepta electrònica a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ja ha arribat al 93,2%, segons dades del desembre de 2014, una xifra que suposa un increment respecte a l’any anterior que era del 90,9%. Aquest augment es deu al fet que durant el 2013-2014 es va consolidar la recepta electrònica a l’atenció primària i a l’hospitalària i ampliar el desplegament de la recepta electrònica a les línies d’atenció sociosanitària i de salut mental.

La implantació a nivell d’atenció primària és del 94,6%, 2 punts superior que l’any 2013 (92,75%). Pel que fa a l’atenció hospitalària és del 74,2% i, en l’àmbit de la salut mental és del 92%. Pel que fa als equips d’atenció primària (EAP), els de Cerdanya, Tremp i l’Alt Urgell Sud tenen una implantació superior al 96%, mentre que a l’EAP Aran és de més del 95%. Les EAP de la Pobla de Segur i l’Alta Ribagorça són les dues amb menys implantació, tot i que aquesta supera el 90%.

En l’atenció especialitzada, el Sant Hospital de la Seu és el centre on aquesta implantació encara és més baixa, del 53%. En canvi, al nou Hospital de Cerdanya és del 86%. A l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, se situa en el del 85%, i a l’Espitau Val d’Aran, del 71%.

Les dades de l’hospital de la Seu milloren en l’àmbit de la salut mental, on la presència de la recepta electrònica ja és del 83%. Els CSMA del Pallars arriben fins al 97%, a prop de la plena implantació.

Text i foto: RàdioSeu