El Comú d’Escaldes-Engordany està estudiant la conveniència de tirar endavant el projecte de construcció d’un nou aparcament a la zona del Falgueró, tenint en compte que només l’excavació de la parcel·la té un cost molt elevat, d’uns 5 milions d’euros. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, en una entrevista a l’ANA, ha reconegut que l’import és molt elevat però pensa que seria una inversió molt important per a la parròquia i un gran benefici per a la zona de Fiter i Rossell. Marín ha assegurat que és un projecte costós però que s’ha de fer perquè ‘compensaria molt i s’amortitzaria ràpid, i ha afegit que ‘si som valents, hauríem d’escollir l’opció d’aparcament soterrat’.

El Comú d’Escaldes-Engordany està valorant si tira endavant el projecte de construcció d’un nou aparcament a la parcel·la que ha adquirit fruit del desenvolupament del pla parcial del Falgueró, que està situada al costat de l’hospital. La intenció seria iniciar els treballs de desmunt l’any vinent per poder construir-lo en paral·lel a les obres d’urbanització que està duent a terme el privat. Tenint en compte que aquestes obres encara duraran més de dos anys, ja que són uns treballs molt complicats, el nou equipament no seria una realitat fins al proper mandat comunal.

La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha explicat a l’ANA que el cost de l’excavació s’eleva a uns 5 milions d’euros, per la qual cosa aquests dies estan estudiant quant costaria tot el projecte, com es podria fer i si el Comú té els diners per invertir-hi o s’hauria de demanar un crèdit, però s’ha mostrat convençuda que es podrà tirar endavant. Una de les opcions és que l’aparcament sigui mitjançant una concessió.

De fet, ha recordat que va ser un encert situar un aparcament en aquella zona, ja que va permetre que el Comú n’obtingués molts ingressos. Per aquest motiu, pensa que si es construís un nou aparcament ‘compensaria molt i s’amortitzaria ràpid’. Marín ha afegit que seria molt beneficiós per la zona de Fiter i Rossell i del Pessebre, ‘ja que no és que estigui oblidada, però té pocs aparcaments i dificultats d’accés’.

La decisió s’ha de prendre en breu per poder fer les excavacions conjuntament amb les obres que s’hi duen a terme, i també és el moment de decidir si opten per un aparcament vertical o horitzontal, que anirà en funció ‘de fins on arribin els diners’Tot i això, la cònsol considera que ‘si som valents, el millor seria fer-lo soterrat, però per això caldria encara més inversió’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada