patrona-guardia-civilLa Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha presidit avui els actes de celebració de la Verge del Pilar com a Patrona de la Guàrdia Civil, juntament amb el Tinent Coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Jorge Montero.

La Subdelegada ha assistit a la Missa celebrada a la Catedral Nova i, posteriorment, ha presidit l’acte institucional de la patrona a les dependències de la Comandància amb l’assistència d’autoritats civils, locals i provincials, així com dels representants de les forces i cossos de seguretat (Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Lleida, Policia Andorrana, Gendarmerie Française i Servei de duanes francès i andorrà) i de l’Exèrcit.

En el decurs de l’acte, s’han lliurat set condecoracions a set agents del Cos pels mèrits professionals i s’ha dipositat una corona de llorer en el monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als Caiguts del Cos.

Inma Manso ha recordat en la seva intervenció que “avui celebrem el centenari de la declaració oficial de la Verge del Pilar com a Patrona de la Guàrdia Civil i ho fem destacant els mateixos valors que han caracteritzat i caracteritzen els agents d’aquest Cos com són l’esforç, la vocació de servidors públics i la professionalitat”.

La Subdelegada ha insistit un cop més, aprofitant la presència de representants de tots els Cossos i Forces de Seguretat “en la necessària col·laboració i coordinació que cal entre tots per a que el ciutadà percebi la seguretat i la defensa dels seus drets i llibertats”.

 

Intervenció divises i contraban de tabac

D’altra banda, Inma Manso ha destacat que dins del conjunt d’actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil de Lleida en aquests primers nou mesos de l’any (gener-setembre) s’ha incrementat en un 125% la intervenció de divises en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals. Entre gener i setembre de 2013, la Guàrdia Civil ha intervingut a la duana de La farga de Moles 2,8 milions d’euros i ha aixecat 100 expedients infractors per no declarar legalment l’entrada de diners a Espanya procedents d’Andorra.

Pel que fa al contraban de tabac, Inma Manso ha explicat que el nombre de paquets de tabac intervinguts en els nou primers mesos de l’any supera les 200.000 per un import que s’apropa al milió d’euros. Els paquets decomissats representen un 46% menys respecte a les 400.000 incautades en el mateix període de l’any 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada