Després d’una jornada que molts han catalogat de caos total, els organitzadors de Dakar 2017 (ASO) han treballat de valent per reconduir la situació i intentar que la prova se segueixi desenvolupant amb normalitat. No serà fàcil, cal esmentar que el dilluns vinent (dia 9) els supervivents de la prova han d’arribar a Uyuni, just el lloc on es va decidir parar la cinquena etapa.

Així doncs, per motius de seguretat, l’etapa Oruro – La Paz, la sisena del recorregut, ha estat cancel·lada, hi havia molts participants enmig del recorregut de l’etapa anterior i assistències que no havien pogut arribar al bivac d’Oruro.
Llovera-Gotlib-Martinec van superar amb moltes dificultats el recorregut esmentat i avui han pogut dedicar la jornada a descansar i reparar la mecànica de la seva Tatra que va arribar molt castigada a Oruro. A més de fer el recorregut per la via alternativa fins a La Paz.

El pilot andorrà reconeixia que: “Vam tenir sort que el segon sector de l’etapa s’anul·lés, després d’ajudar a diversos participants, l’esforç va passar factura al motor del nostre Tatra. El trencament d’un “manguito” i la pèrdua d’aigua eren el problema. És a dir, estava plovent de manera torrencial i nosaltres teníem problemes per la pèrdua d’aigua. En fi, el cas que vam superar totes les adversitats i vam poder arribar a l’assistència de final d’etapa.”

Els resultats de la cinquena etapa es van confirmar, així doncs l’equip Bonver Dakar Project, en l’equador de la carrera, ocupa la 29a posició entre els camions amb un temps acumulat de 24h04’28.

Després de dues jornades sense competició, el Dakar 2017 intentarà tornar a la normalitat dilluns que ve (dia 9) amb la disputa de la setena etapa entre La Paz i Uyuni, la primera jornada d’una etapa marató, és a dir el parc de treball de final de la etapa, situat en la Caserna d’Uyuni, s’obrirà a tots els vehicles menys els d’assistència. El recorregut previst inicialment per a aquesta etapa és de 622 km, 322 km de velocitat.
De tota manera cal esperar esdeveniments. Com queda dit, bona part d’aquesta etapa torna a passar per la zona que les pluges torrencials van castigar severament durant la jornada d’ahir (dia 6).

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada