El Dakar 2015 únic objectiu d’Albert Llovera en les properes setmanes

albert-lloveraAlbert Llovera està plenament convençut que la celebració de l’Any Nou 2015 la farà a Buenos Aires (Argentina) immers en els últims preparatius de la seva participació per disputar el Dakar 2015.

Seria la seva segona presència consecutiva en terres sud-americanes, en un raid que tindrà el seu principi i final a la capital argentina. En aquesta edició la prova passarà per Argentina, Xile i Bolívia, entre els dies 3 i 17 de gener.

Llovera és conscient que el repte serà fins i tot més dur que en la passada edició, de fet porta unes setmanes treballant de manera intensa per aconseguir el suport econòmic necessari per afrontar la prova en bones condicions: ‘Fins a aquest instant les reunions amb possibles patrocinadors han estat nombroses i en diversos punts de la geografia espanyola (Sevilla, Bilbao, Madrid, Barcelona,..), molts quilòmetres entre pit i esquena (podríem parlar de 7000 km en un mes), amb l’objectiu de donar a conèixer el meu projecte a persones i/o empreses als quals els pogués interessar. Tinc pendent una setmana per Itàlia, possiblement la propera, amb el mateix objectiu’.

Queda clar doncs, que Albert ha jugat a una sola aposta el seu futur proper: ‘Després de disputar la prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra de Cervera, conjuntament amb l’equip, vam decidir no participar en l’última cita del calendari (Riolobos) i també no estar en el qual considero el ral·li de casa (Ral·li RACC – Catalunya) que a més compleix la seva 50ª edició. Cal tenir en compte que el nostre Abarth S2000 té 5 anys i porta un mundial i mig a les seves esquenes i amb les últimes tres edicions sense evolucions’.
Així doncs, han estat decisions dures de prendre però, necessàries per pensar en el Dakar al 100%.

Llovera, que a la fi de l’any passat va viure moments d’infart, en aquesta ocasió intenta avançar-se als esdeveniments i ja ha previst moviments importants per si es confirma la seva presència en el Dakar: ‘Si repeteixo en el Dakar, que repetiré, tinc molt clar que ho faré amb el mateix equip que en la passada edició. Així doncs el buggy de MD Rallye Team ja està viatjant cap a Guidosimplex-Itàlia, perquè aquest any la instal·lació dels comandaments es pugui fer amb més marge de temps. No descartem l’opció de fer alguna jornada de test (molt necessària després de l’experiència de l’any passat), abans d’embarcar el cotxe en direcció a Argentina’.

Per completar aquesta fase prèvia de la seva segona participació consecutiva en el Dakar de Sud-amèrica, a Albert Llovera li queda més o menys un mes: La previsió és que els vehicles s’embarquin  els dies 20 i 21 de novembre. Un vegada superat aquest primer pas, el timing de la prova considerada com de les més dures del calendari internacional, seguirà a Argentina, amb la recollida dels vehicles a la fi de desembre i superar les últimes verificacions abans de la sortida oficial de la prova (dia 3 de gener) des del podi situat en ple centre de Buenos Aires.

Text i foto: fotoesport