La comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus (CTR) s’ha reunit aquest dilluns al matí per fer el balanç del funcionament del CTR entre el maig i l’octubre d’aquest 2018. En aquest temps, s’ha registrat un augment del 16,15% dels residus tractats respecte al mateix període de l’any anterior, cosa que ha permès augmentar l’electricitat venuda en un 80%. En total s’han tractat 24.529,88 tones de residus.

Aquest augment es dona per l’increment dels residus assimilables a urbans (els que provenen de comerços i indústries però que es composen de forma similar als de les llars), que han pujat un 21,58%, tot i que es redueixen un 4,82% els residus sòlids urbans (els que es generen a les llars). A més, han crescut els residus importats de la Cerdanya, que han estat un total de 4.566,52 tones. Aquest augment està dins del que preveu el conveni, que és d’un màxim de 10.000 tones anuals.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha recordat que aquestes xifres s’han assolit gràcies als bons resultats de la campanya de foment de la recollida selectiva, que ha permès incrementar el reciclatge de setembre del 2017 a agost del 2018. Concretament, en aquest termini s’ha incrementat en un 46% la recollida selectiva dels envasos respecte a la mitjana del 2012 al 2016. Igualment, la recollida del vidre ha augmentat en un 10% en els mateixos períodes i la del paper i cartró ho ha fet en un 27%.

Pel que fa al control de les emissions del CTR durant aquest període, es continua respectant el llindar normatiu permès, i només s’han registrat tres ultrapassaments puntuals pel que fa al monòxid de carboni (CO) i els òxids de nitrogen (Nox). En relació amb l’aigua, les analítiques realitzades mostren que les concentracions respecten els valors reglamentaris i els valors de referència.

D’alta banda, la gerent del CRT, Cristina Rico, ha presentat una nova aplicació que s’oferirà als veïns de la zona per tal de millorar la comunicació entre les dues parts. La gerent del CTR ha explicat als membres de la comissió que s’ha volgut oferir una eina per poder anticipar-se en cas que es produeixin situacions d’increment de les olors. Mitjançant aquesta aplicació, els afectats podrien alertar immediatament de qualsevol alteració per tal que els tècnics del CTR poguessin aplicar les mesures correctores adients el més ràpid possible. Aquesta eina ha estat molt ben rebuda pels membres de la comissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada