El judici de la causa principal de BPA, previst per primavera tindrà lloc, amb tota provabilitat, a l’edifici de Prada Casadet. Després d’estudiar diversos escenaris, el Consell Superior de la Justícia veu com a opció més viable adequar aquest espai, propietat de la CASS.

La cerca d’un espai per la macrocausa de Banca Privada d’Andorra, amb més de 25 encausats, i que pot durar fins a cinc setmanes, no està sent fàcil. El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha explicat al programa “Ara i Aquí”, de Ràdio Nacional, que s’han analitzats locals dels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes. Aquests, però, no permeten flexibilitat amb les dates, una condició indispensable ja que la data d’inici no està tancada i a més, és provable que el judici s’allargui més del previst.

Casadevall també ha avançat que en breu s’incoporarn a la policia judicial, actualment dedicada exclusivament a BPA, dos policies especialitzats en informàtica i comptabilitat, que ajudaran a avançar la feina. Per altra banda, encara s’espera la incorporació del segon especialista de la policia francesa.

Un altra de les novetats judicials que ha anunciat Casadevall ha estat la creació en breu de la batllia de menors. Casadevall ha dit que estan “a punt de posar-la en marxa” i ja han repartit la feina “perquè ho facin els més sensibilitzats”, ja que “quan hi ha menors la solució ha de ser molt ràpida”.

Finalment, el president del Consell Superior de la Justicia ha anunciat que l’expedient electrònic, que agilitarà totes les comunicacions entre jutges i advocats, serà una realitat aquest 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada