Els representants del CSIR Pyremed s’han reunit, aquest dijous a la Seu d’Urgell per parlar sobre la situació dels drets dels treballadors a Andorra. El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, ha explicat que després de les sentències del Tribunal Constitucional que reconeixen que s’han vulnerat els drets dels treballadors, cal aconseguir algun canvi. Així, els membres de tots els sindicats del CSIR Pyremed han donat suport a l’USdA perquè denunciï la situació a la Confederació Europea de Sindicats i també a l’Organització Internacional del Treball. A més, han proposat aprofitar la visita que farà el cap de Govern, Toni Martí, al copríncep François Hollande per organitzar alguna activitat per conscienciar els francesos sobre la situació dels treballadors a Andorra.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha exposat davant dels altres membres dels sindicats del CSIR Pyremed, que ‘cada vegada estem pitjor a Andorra per les polítiques d’ultradreta i les retallades’. Ha indicat que les sentències del Tribunal Constitucional han donat la raó als sindicats en dues ocasions sobre la vulneració dels seus drets, però que ‘no van al quid de la qüestió’, i que per tant ‘elevarem les queixes a la Comissió Europea de Sindicats perquè ho porti al parlament europeu’.

Tal com ha indicat Ubach, el que es busca és homogeneïtzar el nivell sindical d’Andorra al dels altres països europeus, i per aconseguir-ho compten amb el suport dels altres sindicats i es plantegen diverses mesures. D’una banda, Gabriel Ubach ha proposat fer una manifestació i també trametre una carta a la CES per informar que ‘a Andorra no es respecten els drets dels treballadors’.

Per altra banda, el secretari d’Internacional, Migració i Cooperació de Comissions Obreres de Catalunya, Ricard Bellera, ha explicat que una opció factible és anar fins a l’Organització Internacional del Treball, perquè ‘Andorra té ambició de ser un estat modern’ però opina que aleshores ha de ser-ho també en el respecte dels drets laborals.

Durant la reunió també s’ha plantejat l’opció d’organitzar una conferència internacional sobre el dret del treball a Andorra per fomentar el debat intern. A més, s’ha parlat de la necessitat d’informar de la situació també a la Comunitat de Treball dels Pirineus, que atorga fons per als països membres, i que el que es considera és que ‘per poder-se’n beneficiar cal respectar uns mínims’.

Totes aquestes propostes s’acabaran de decidir en la reunió del CSIR Pyremed d’aquest divendres al matí que se celebrarà a Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada