El cribratge escolar permet detectar un positiu i fer l’aïllament selectiu d’una classe de maternal

Cartell de l'escola maternal francesa d'Escaldes-Engordany
Cartell de l’escola maternal francesa d’Escaldes-Engordany. Foto: ARXIU

Les autoritats sanitàries informen que, arran de la detecció d’un positiu asimptomàtic durant el cribratge escolar, s’aïllarà prop d’una trentena d’infants d’una classe de maternal de l’Escola Francesa d’Escaldes-Engordany. Un dels alumnes d’aquesta classe ha donat positiu en coronavirus SARS-CoV-2 després de fer-li les proves per ser contacte directe de la seva germana, que va donar positiu durant el cribratge escolar. Així doncs, i aplicant el protocol establert pels ministeris de Salut i d’Eduació i Ensenyament Superior, el grup convivent d’aquest infant, que inclou la seva classe, s’han de mantenir aïllats.

D’aquesta manera, als infants se’ls farà una primera prova diagnòstica durant les pròximes hores i se’ls hi repetirà durant els propers dies abans de poder tornar a classe. Per la seva banda, els professors que van estar en contacte amb aquesta classe, romandran amb vigilància per part de les autoritats sanitàries per si en els pròxims dies apareixen símptomes compatibles amb la COVID-19. Els docents van seguir les mesures preventives establertes en els protocols per a les classes de maternal, fent ús de la mascareta en tot moment.

Des dels ministeris de Salut i Educació i Ensenyament Superior es recorda que l’aïllament d’algunes aules entra dins els protocols establerts i recalquen la importància del cribratge escolar, que permet fer un aïllament selectiu quan es detecta un positiu i que la resta d’escolars puguin seguir el desenvolupament habitual de l’activitat lectiva.

TOTES LES NOTÍCIES