sabadellBancSabadell d’Andorra ha aprovat aquest divendres els estats financers del 2014, que es va tancar amb 7,2 milions d’euros de beneficis (un 4,4% més) i uns recursos totals de 1.615 milions d’euros, un 13,4% més que l’exercici anterior. Durant la Junta General d’Accionistes, el director general, Josep Segura, ha reconegut que les perspectives del sector financer andorrà són incertes a causa de l’afer BPA i de la futura signatura de nous acords d’intercanvi d’informació, però s’ha mostrat convençut que l’entitat podrà afrontar els reptes de futur pel fet d’enfocar-se en exclusiva al mercat domèstic i de dur a terme una política de gestió conservadora. A més, Segura ha indicat que durant l’any 2014 es van captar uns 1.500 clients nous, una xifra que ja s’ha igualat en el que portem d’any 2015.

BancSabadell d’Andorra, que té una quota de mercat d’entre el 10 i el 15%, va tancar el 2014 amb un creixement dels beneficis del 4,4% i un augment dels recursos gestionats del 13,4%. El president de l’entitat, Robert Cassany, ha destacat aquest divendres, durant la Junta General d’Accionistes, que el banc ha mantingut una progressió sostinguda dels resultats des del 2008, coincidint amb l’inici de la crisi econòmica, i ha informat que l’entitat repartirà dividends per un import de 2,5 milions d’euros, a 5 euros per acció. A més, ha demanat al Govern que la negociació de l’acord d’associació amb la UE es faci amb una estratègia molt clara per continuar sent un país de prosperitat.

Pel que fa a la crisi de BPA, Cassany ha reconegut que han estat setmanes difícils i ha reclamat la millor solució “a un problema molt greu i que no tan sols afecta una entitat sinó tot el sistema financer i la imatge del país en general”. De la seva banda, el director de BancSabadell d’Andorra, Josep Segura, ha afegit que es preveu que durant els pròxims anys el sistema financer perdi pes absolut i relatiu, a causa de l’afer BPA, que “marcarà un abans i un després en el sector” i de la signatura d’acords d’intercanvi d’informació en l’àmbit europeu que comportarà una disminució del pes del sector. Amb tot, Segura considera que BancSabadell d’Andorra podrà afrontar els reptes de futur i continuar creixent, pel fet de tenir un balanç sanejat i capitalitzat, una ràtio de solvència del 23% i una de liquiditat del 91%, i pel fet d’operar només en el mercat domèstic.

Un altre dels aspectes destacats pel director general són els esforços de l’entitat per concedir crèdit a empreses i particulars. Tot i això, durant el 2014 la inversió creditícia va disminuir un 4,8%, situant-se en els 377 milions d’euros, per la poca demanda rebuda a causa de la crisi econòmica. Aquesta és la partida més rellevant de l’actiu de l’entitat, que al 2014 es va situar en 654,16 milions d’euros, un 2,8% per sobre del 2013.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada