El  projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar la compra del terreny del pati de l’escola andorrana del Pedral d’Encamp es tramitarà amb caràcter d’urgència. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, justificant que aquest procediment és necessari per acomplir els terminis marcats en l’acord per a la compravenda. L’import del crèdit extraordinari és d’1.200.322 euros i es cobrirà amb nou endeutament. D’altra banda, el consell de ministres també ha aprovat l’adjudicació els treballs de manteniment a la CS340, al coll d’Ordino, per un import de 222.445 euros, i els de la CS131 a la Peguera, a Sant Julià de Lòria, que costaran 125.319 euros.

El Govern ha aprovat un projecte de llei de crèdit extraordinari, que es tramitarà per la via d’urgència, per finançar la compra del terreny del pati de l’escola andorrana del Pedral d’Encamp. Aquest projecte de llei arriba després que el 10 de maig el Govern validés la compra d’aquest terreny, que tal com ha concretat Cinca, tindrà un cost d’1.200.322 euros.

Fins ara, aquest terreny ja era utilitzat per l’escola però es pagava un lloguer i, amb la compra, passarà a ser, segons el ministre portaveu, “propietat del Govern”. La tramitació d’urgència es justifica en l’acompliment dels terminis marcats en l’acord per a la compravenda. Aquest crèdit extraordinari es cobrirà amb nou endeutament, i des de l’executiu posen en relleu que es considera necessari per a les escoles.

D’altra banda, el Govern ha adjudicat els treballs de manteniment a la CS340, al coll d’Ordino, per a la reparació de la calçada i la refacció dels murs de maçoneria, juntament amb la instal·lació de barreres de seguretat. Els treballs tindran un cost de 222.445 euros i duraran tres mesos. També es faran treballs de manteniment a la CS131 a la Peguera, a Sant Julià de Lòria, centrats bàsicament en la canalització d’aigües pluvials per “facilitar l’evacuació de les aigües” quan plou, tal com ha detallat Cinca. En aquest cas, el cost és de 125.319 euros i s’allargaran dotze setmanes. A més, es farà la rehabilitació del refugi d’Envalira, per un import de 63.200 euros i durarà dotze setmanes.

D’altra banda, el consell de ministres ha aprovat també la licitació de la sisena fase dels treballs de manteniment a la carretera de Montaup, concretament el tram que porta al mirador del Roc del Quer. Tal com ha remarcat Cinca, en aquestes obres també hi intervindrà el comú de Canillo i serviran, sobretot, per millorar la seguretat en una zona molt concorreguda. Aquest concurs es licita amb caràcter d’urgència perquè estiguin enllestides abans de l’agost.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada