El cos diplomàtic acreditat a Catalunya visita la Seu

diplomaciaAquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell una visita institucional del cos diplomàtic i consolar acreditat a Catalunya que durant el dia d’avui visiten la comarca de l’Alt Urgell. La rebuda institucional a la delegació formada pels 26 cònsols, acompanyats pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Roger Albinyana, ha estat presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i pel president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

L’alcalde urgellenc, que els hi ha donat la benvinguda en nom del Consistori de la Seu d’Urgell, ha explicat davant els representants consulars dels 26 països acreditats al nostre país els principals sectors econòmics del territori com són l’agropecuari, el turisme cultural i naturalístic i l’esport a la natura amb l’objectiu de poder establir lligams de col•laboració en aquests punts estratègics per la ciutat i la comarca amb d’altres països.

La jornada del cos consular a la ciutat ha seguit amb una visita a la catedral de Santa Maria d’Urgell on la delegació de cònsols ha estat rebuda pel Copríncep Episcopal d’Andorra i Arquebisbe de la Seu d’urgell, Joan Enric Vives, on han visitat el conjunt catedralici.

Blanca from the Pyrenees

El programa de la jornada a l’Alt Urgell del cos diplomàtic i consolar ha seguit amb la visita a l’empresa ‘Ponderosa Holstein’ a Hostalets de Tost (Ribera d’Urgellet) on es desenvolupa el projecte “Blanca from the Pyrenees”.

Aquest projecte és una experiència innovadora en el sector de la llet, d’iniciativa privada, que consta de quatre unitats de negoci diferenciada: Black Unit, dedicada a la producció de llet d’alta qualitat; Blue Unit, de producció d’embrions amb alt nivell genètic; Red Unit, fruit d’un spin-off amb l’IRTA i ICREA per realitzar recerca bàsica en la producció de llet; i de Green Unit, orientada a la formació.