El Cos de Policia s’adhereix al Projecte Energia d’Interpol contra el dopatge

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, l’adhesió del Cos de Policia al Projecte Energia d’Interpol, que té com a objectiu combatre el tràfic de substàncies dopants.

Interpol ha engegat la iniciativa d’investigació criminal del Projecte Energia, amb un període inicial de tres anys, per ajudar els països en la lluita contra el trànsit de substàncies il·legals relacionades amb el dopatge. Aquesta és una qüestió complexa d’abordar ja que afecta a àrees diverses com la medicina, l’esport i la delinqüència. A més, normalment s’associa a esportistes d’èlit, però el consum s’ha generalitzat amb l’accés a través d’Internet a productes com els esteroides anabòlics per millorar el rendiment físic o augmentar la massa muscular.

Les substàncies que es persegueixen a vegades es fabriquen de forma clandestina en condicions sanitàries deplorables per organitzacions criminals, i per això el projecte engegat per Interpol amb el suport de l’Agència Mundial Antidopatge i de la Universitat de Lausanne a Suïssa, vol identificar els problemes que envolten el mercat de substàncies dopants.

Els països que voluntàriament s’adhereixen al projecte es comprometen a remetre informació a Interpol sobre els productes confiscats, amb fotografies, anàlisis químiques si es pot, i dades sobre la persona a qui se li han confiscat, les circumstàncies, el modus operandi, etc.

Interpol analitzarà les dades per poder identificar les xarxes criminals més actives, les principals amenaces on cal centrar els esforços dels serveis policials, i per poder descobrir possibles connexions entre el tràfic de drogues per millorar el rendiment, productes farmacèutics i drogues, i les organitzacions criminals presents en els esports.

Andorra, com a país adherit al projecte, a més de col·laborar-hi podrà accedir a l’experiència i l’anàlisi que en resulti.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.