El Cos de Policia forma cinc guies canins al primer curs impartit al país

gossos-policiaCinc agents del cos de Policia d’Andorra han participat en el primer curs de guia caní impartit íntegrament al país. Aquest dimarts ha tingut lloc la cerimònia de cloenda presidida pel ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director del Cos de Policia, Jordi Moreno, que han fet entrega dels diplomes als agents participants. Aquests cinc equips canins s’han format en matèria de recerca d’estupefaents, recerca de persones, pista i defensa, i recerca d’explosius, i ja són 12 els equips canins en total al país, “tres més que els darrers temps”, segons ha explicat el ministre. Espot i Moreno han coincidit en assegurar que “aquest equip queda cobert, tot i que no es descarten futures formacions si les necessitats canvien”.

Tres equips de recerca d’estupefaents, un de recerca de personal, pista i defensa, i un de recerca d’explosius completen els 12 equips de guia caní que actualment formen part del Cos de Policia. Segons ha explicat el director de la Policia, Jordi Moreno, és el primer cop que es fa un curs complet al país i amb un instructor membre del cos, el que permet “una autonomia i ús eficient dels recursos”. Aquests equips canins cobriran principalment els punts fronterers, “tot i que també hi haurà control d’estupefaents dins d’Andorra”.

Per la seva banda, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha felicitat els cinc agents, a més del fet que “des d’aquest moment ja es podran impartir sempre aquests cursos al país adaptant-nos a les seves particularitats”.

El Ministeri treballa en quatre projectes de reglament de la Llei del Cos de Policia

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat que en els darrers mesos s’han treballat quatre projectes de reglament per completar la Llei del Cos de Policia. Es tracta del reglament que desenvolupa el funcionament del comitè mèdic, el nou reglament d’accés, promoció i carrera professional, el nou reglament de divises i distintius d’identificació, i un nou reglament relatiu a les vacances i dies compensatoris.

Segons Espot, “aquests reglaments estan molt treballats” i els passaran a consulta del consell de la Policia, tal com mana la Llei Qualificada del Cos de la Policia i dels representants sindicals. Tot i això, el ministre ha reconegut que hi ha una sèrie de reglaments que encara no s’han començat a treballar però que hi ha compromís electoral de finalitzar aquest desenvolupament reglamentari durant la propera legislatura. Entre els reglaments, Espot destaca el que regula la formació inicial continuada i especialitzada, i un altre que reconeix i retribueix de forma “equitativa i justa” les especialitats, “així ja podríem donar per tancada la Llei del Cos de Policia”.

Text i foto: ANA

4 comentaris

Comments are closed.