La  primera edició de la Cursa de Muntanya Enclar veurà la llum el pròxim 22 d’abril amb un vessant completament solidari, ja que la totalitat dels beneficis recaptats aniran destinats a l’associació Hi Arribarem. El 30è aniversari del Vedat d’Enclar ha estat l’argument perfecte perquè el Cos de Banders organitzés aquest esdeveniment esportiu de gairebé 16 quilòmetres de recorregut i uns 2.100 metres de desnivell positiu i uns altres 2.100 metres de desnivell negatiu. El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, ha destacat la voluntat de donar a conèixer camins desconeguts per a la majoria, així com “la possibilitat de realitzar una cursa en un terreny diferent de l’habitual”. Per la seva banda, el cap d’unitat del Cos de Banders, Albert Cabanes, ha comentat que hi ha hagut una gran feina per recuperar camins que s’havien perdut i que “es tracta d’una cursa molt tècnica i la recomanem a corredors experimentats”. Les inscripcions tindran un cost de 10 euros per persona i es podran fer a partir d’aquest divendres a la pàgina web topcrono.net. A més, els organitzadors esperen arribar als 50 participants i que la cursa tingui continuïtat els pròxims anys instaurant-la al calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya.

La celebració del 30è aniversari del Vedat d’Enclar ha servit de pretext perquè el Cos de Banders organitzi la Cursa de Muntanya d’Enclar per primer cop. La cursa que tindrà lloc el pròxim 22 d’abril també servirà per complir una de les voluntats del Cos de Banders com és el vessant solidari, atès que els beneficis que s’aconsegueixen aniran destinats íntegrament a l’associació sense ànim de lucre ‘Hi Arribarem’, que té com a objectiu apropar la natura a les persones amb alguna diversitat funcional.

Un esdeveniment esportiu de gairebé 16 quilòmetres de recorregut (15.800 metres), amb un desnivell positiu de 2.100 metres i altres 2.100 metres de desnivell negatiu, fet que la converteix en una cursa “molt tècnica i recomanada per a corredors experimentats”, segons ha destacat el cap d’unitat del Cos de Banders, Albert Cabanes. Tot i això, tothom podrà disputar la cursa sempre que siguin majors de 18 anys i la previsió és que la cursa s’incorpori al calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya l’any vinent, ja que “la voluntat és consolidar la cursa i esperem almenys una cinquantena de participants”, així com la participació d’una corredora top-15 en l’àmbit de les curses de muntanya malgrat que encara no hi ha confirmació oficial, segons ha comentat el director del Cos de Banders, Miquel Rossell.

El fet diferencial d’aquesta competició és “el desconeixement que molts corredors tindran de la zona”, tal com ha posat en relleu Cabanes, i és que la cursa transcorre per diferents indrets del país que habitualment no són gaire coneguts pels corredors, tot i que “són espais on dediquem pràcticament tota la nostra jornada laboral”, ha assenyalat Rossell. La recuperació de camins perduts i la possibilitat de córrer per indrets poc freqüentats seran els dos grans al·licients d’aquesta cursa, que s’iniciarà i finalitzarà a la Margineda.

“Ha sigut l’excusa perfecta per acabar de recuperar camins que estaven perduts”. Amb aquestes paraules Cabanes definia un dels objectius de la cursa, ja que gran part d’aquest procés ha comportat més d’un parell d’anys de feina per al Cos de Banders, que ara veuran la llum amb la realització d’aquesta cursa. El recorregut servirà per tornar a transitar per camins perduts i indrets recuperats com els Prats del Paquetaire. A més, Rossell ha explicat que aquest tipus de cursa servirà per reivindicar la importància del Vedat d’Enclar i la seva realització, ja que el director del Cos de Banders també ha assenyalat que la competició es duu a terme en aquestes dates per “no destorbar la fauna de la zona”.

Les inscripcions es podran fer a partir d’aquest divendres a la pàgina web topcrono.net. El preu per dorsal serà de 10 euros, tot i que aquells que desitgin una assegurança complementària hauran de pagar 10 euros més.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Aquesta és la feina dels Banders?. Que no tenen altra feina a fer en lloc de trepitjar el terreny propi d’associacions esportives i altruistes?. No serà l’objectiu una autopromoció personal més?. Aquests divertimentos els hem de pagar tots amb els nostres impostos?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada