El Cos de Banders ha participat en una operació transfronterera per detectar la mort d’animals per enverinament a França. És la primera vegada que els banders del Principat intervenen en un dispositiu d’aquestes característiques, realitzat a Montpeller aquest dilluns, arran de la trobada de dos trencalossos morts en aquesta ciutat francesa fa unes tres setmanes, sospitosos d’haver estat enverinats.

La col·laboració del Cos de Banders s’ha portat a terme en el marc de la cooperació transfronterera d’Andorra amb l’Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage de França i el Cos d’Agents Rurals de Catalunya (CAR), tenint en compte els bons coneixements dels agents andorrans i catalans en la detecció de casos d’enverinaments d’animals. El Cos de Banders ha participat a aquestes tasques amb dos gossos ensinistrats: en la detecció de verí (Nina), i en el rastreig de sang (la Thaï), que van ser guiats pel Cap d’Unitat i un agent dels banders. El dispositiu del Principat s’ha sumat al català format per un altre gos i efectius del CAR especialistes en tòxics.

Tot i que finalment, no ha estat possible detectar cap punt d’enverinament dels dos trencalossos, la participació en aquest dispositiu és valorada de molt positiva ja que ha permès estrènyer els lligams i els coneixements en la matèria amb els efectius francesos i catalans, amb els quals properament estan previstes noves col·laboracions de formació en temes de detecció de tòxics al medi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada