El coratge i la valentia per a viure

El coratge o la valentia és una virtut humana, que es pot definir com la força de voluntat que pot tenir una persona per dur endavant una acció malgrat els impediments. El coratge és l’habilitat de sobreposar-se a aquests impediments o perseverar probablement amb l’acció que es pretenia realitzar.

Cal tenir força per ser ferm, però cal tenir coratge per ser gentil.

Cal tenir força per defensar-se, però cal tenir coratge per baixar la guàrdia.

Cal tenir força per guanyar una guerra, però cal tenir coratge per rendir-se.

Cal tenir força per tenir raó, però cal coratge per tenir dubte.

Cal força per mantenir-se en forma, però cal coratge per mantenir-se en peu.

Cal tenir força per sentir el dolor d’un amic, però cal coratge per sentir els propis dolors.

Cal tenir força per suportar l’abús, però cal coratge per fer-ho aturar.

Cal tenir força per quedar-se sol, però cal tenir coratge per demanar suport.

Cal tenir força per estimar, però cal tenir coratge per ser estimat.

Cal tenir força per sobreviure, però cal coratge per viure.

Quan estem tots els dies parlant de futur, d’organitzar, de planificar, de visualitzar, etc , els dies passen volant, gairebé sense adonar-nos.

És llavors, en aquest caminar del dia a dia, quan vas ensopegant amb persones, fent oïdes sordes a tot el sistema econòmic, a la borsa i a tot l’entorn polític, s’arrisquen a començar un projecte nou o a remodelar el que ja tenien.

Cal tenir l’actitud de ser valent per poder enfrontar als nostres dracs, als nostres pors i de la incertesa que tard o d’hora haurem d’afrontar.

El coratge és quan parlem amb honestedat i obertament sobre el que som, sobre el que sentim i sobre les nostres experiències, aquestes siguin bones o dolentes.

Els actes que sorgeixen del coratge ens eleven per sobre de les nostres possibilitats i donen forma a la nostra vida.

Quants de nosaltres no ens atrevim a confessar-li a algú el que sentim per la por al rebuig, sent que al no dir res igual estem perdent l’oportunitat? Quants de nosaltres seguim somiant amb algun dia muntar el nostre propi negoci però no fem res per muntar per por de vèncer? ¿Com penses passar un examen si no t’atreveixes a prendre-ho?

El coratge no és la simple absència de por, sinó la consciència que hi ha alguna cosa important pel que val la pena arriscar-se.

I és que, si poden i havent, no exercim el poder del coratge, aquest s’esfuma lentament de la nostra ànima fins que la resignació, l’apatia, la mandra i la tristesa ens devoren.

Els que aconsegueixen activar l’espurna, la passió, ho fan perquè creuen que poden, perquè saben que poden, perquè coneixen les seves capacitats i els seus límits i treballen per superar-los. L’exercici del coratge no consisteix a vèncer el temor, sinó en convèncer-ho, per així posar al nostre servei una energia que ens porti cap al que desitgem.

No tinguem por sense que aguaiti el perill, ja que podem caure en la treta d’inventar aquest perill per justificar la por. A l’ conèixer-nos i al acceptar-nos, podem descobrir el nostre coratge i disposar de la seva força per estimar, per fer, per viure.

En aquests moments d’incertesa econòmica, el coratge és un dels valors més necessaris, ja que nodreix l’amor. Amor que és més que paraules, sentiments i intencions: l’amor és, per sobre de tot, acció. És coherència i audàcia. No hi pot haver grandesa sense lliurament, sense coratge. ‘La veritable riquesa d’un ésser humà resideix en el que és capaç de donar de si mateix!

Aquestes persones que exposen coratge davant l’adversitat, aquestes que es mouen per fer dels seus objectius, una realitat.

Aquest coratge que es necessita per arriscar “els teus amics” a favor dels teus valors .

Aquesta valentia que es mostra a la primera impressió i aquest coratge que manté les teves normes davant la possibilitat de perdre.

Estem tan acostumats que ens fallin, ens menteixin, ens infravalorin i fins i tot que ens traeixin, que quan trobem l’ideal de persones o empreses que anhelem, no som capaços de reaccionar

de trobar-me amb persones que et mira als ulls sense parpellejar que somriuen quan t’expliquen els seus projectes .

Persones que et diuen les coses (bones o dolentes) a la cara .

Empreses que entenen i valoren la feina dels altres, tant com el seu propi .

La valentia, el coratge per acceptar que les coses que més valorem en la vida, no es compra amb diners .