El Cor Lieder Càmera actuarà aquest dijous, 12 de juliol, a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell. El concert, que començarà a les 9 de la nit, s’emmarca en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).

La formació presentarà, amb motiu del 400 aniversari del naixement de Joan Cererols, les vespres de la Mare de Déu, un clar exemple de policoralitat amb tres plans sonors -solista i dos cors a quatre veus mixtes-, amb el suport del baix continu. Els intèrprets principals seran Elena Copons (soprano), Marc de la Linde (viola de gamba), Roger Azcona (contrabaix) i Joan Seguí (orgue), dirigits per Eduard Vila i Perarnau.

Flexibilitat interpretativa

El so càlid i expressiu, propi i característic de Lieder Càmera, va ser una de les prioritats del treball del seu fundador, Josep Vila, l’any 1990, i ha continuat essent així amb els seus successors: Xavier Pastrana, Elisenda Carrasco i Eduard Vila, actual director titular. En tots aquests anys d’història, la formació ha col·laborat amb diverses orquestres nacionals i internacionals, a més d’estar adscrita al Festival Castell de Peralada. Lider Càmera també ha actuat amb la companyia de Carles Santos fent gira per nombrosos festivals europeus així com al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) en un espectacle sobre el poeta Joan Maragall.

La seva peculiar trajectòria fa de Lieder Càmera un cor versàtil, amb una extraordinària flexibilitat interpretativa i una especial capacitat de comunicació amb el públic. Així mateix, l’interès per la preservació i difusió del patrimoni ha dut el cor a dedicar a la música catalana cinc dels sis CD produïts. L’últim, presentat el maig del 2017, fou l’estrena mundial de la missa a doble cor Sanctus-Benedictus de Josep Vila i Casañas a la Temporada de Cambra 2014-2015 de L’Auditori, amb motiu del XXVè aniversari del cor. Des de la temporada 2012-2013 el cor Lieder Càmera és cor adscrit a L’Auditori i Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Visita guiada a Sant Domènec i el seu claustre

El concert del Cor Lieder Càmera es complementarà a les 19.30 hores amb una visita guiada a l’església de Sant Domènec i el seu claustre. El temple funciona actualment com a sala d’actes culturals i el seu claustre com a Parador Nacional de Turisme, però es repassarà la seva història, ja que fins al segle XIX va formar part del convent dels dominics de la Seu d’Urgell, que amb la desamortització va ser suprimit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada