credencials

El  Copríncep Episcopal d’Andorra i Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, ha ofert aquesta tarda una recepció al Palau Episcopal en honor del Cos Diplomàtic acreditat davant el Principat d’Andorra, a la qual han assistit els caps de les legacions diplomàtiques d’una cinquantena de països, inclosos els Ambaixadors residents a Andorra, encapçalats pel Nunci de Sa Santedat a Andorra i Espanya i Degà del Cos Diplomàtic, Mons. Renzo Fratini.

A la recepció, que ha començat a les cinc de la tarda, han assistit el Síndic General i la Subsíndica General d’Andorra, M. I. Sr. Vicenç Mateu i M. I. Sra. Mònica Bonell, el Cap del Govern andorrà, M. I. Sr. Antoni Martí, acompanyat del Ministre d’Afers Exteriors, Excm. Sr. Gilbert Saboya, i altres ministres del seu gabinet; el President del Consell Superior de la Justícia d’Andorra, M. I. Sr. Enric Casadevall; els Presidents dels grups parlamentaris representats al Consell General i el Cònsol Major de Canillo, Hble. Sr. Josep Mandicó. També han estat presents el Representant Personal del Copríncep Episcopal i el Director de Gabinet de la Representació del Copríncep Francès; el Vicari General d’Urgell i diferents personalitats de la societat andorrana.

Mons. Renzo Fratini ha obert l’acte amb un breu discurs en el qual ha fet referència a les paraules de l’Arquebisbe Secretari de la Santa Seu per a les Relacions amb els Estats, Mons. Paul Richard Gallagher, amb motiu de la seva visita al Principat en la Diada de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona d’Andorra, per destacar que l’estreta i antiga relació d’Andorra amb l’Església Catòlica, i l’empremta indestriable dels valors cristians en la conformació de la identitat andorrana al llarg dels segles, fan que sigui molt valuosa l’aportació que Andorra pot fer en l’àmbit internacional per tal de difondre i fomentar els valors necessaris per construir un món més just i més humà; i, en aquest sentit, s’ha referit també al discurs del Sant Pare davant el Cos Diplomàtic acreditat a la Santa Seu, en el qual va fer una crida per vèncer la indiferència per tal construir plegats la pau, que és un bé que cal cercar sempre.

Tot seguit, ha intervingut l’Arquebisbe d’Urgell, que ha agraït les paraules del Nunci de Sa Santedat i la presència dels Ambaixadors, i, tot expressant-se en català, espanyol, francès i anglès, ha pronunciat el discurs que transcrivim íntegrament a continuació.

Després dels parlaments, el Copríncep Episcopal, acompanyat de Mons. Fratini, el Síndic General i el Cap del Govern, han saludat personalment i un per un tots els assistents, i a continuació s’ha servit un vi d’honor com a cloenda de l’acte.

(Text i foto: Bisbat d’Urgell)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada