El conveni de prestació de serveis assistencials als interns del Centre Penitenciari, en vigor des de l’1 de gener, suposarà una reducció de la despesa en matèria sanitària del Departament d’Institucions Penitenciàries d’un 25% respecte els 125.000 euros destinats en aquest concepte l’any passat. El conveni va ser signat pel ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, Josep Maria Pla, i la directora de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, Joaquima Sol.

Un altre dels objectius és permetre l’optimització i racionalització dels serveis dispensats als interns amb l’objectiu d’oferir la mateixa qualitat assistencial als interns que a la resta de la població i incidint en els aspectes de desenvolupament de l’individu i no solament en el tractament de patologies, per afavorir la salut i la reinserció dels detinguts.

Amb la signatura d’aquest conveni s’assoleixen àmpliament les recomanacions que a nivell assistencial va efectuar el Comitè europeu per a la prevenció de la tortura i de les penes o tractaments inhumans o degradants (CPT) arran de la visita d’avaluació realitzada a Andorra al novembre del 2011, així com les propostes recollides a l’informe del 2008 de l’Oficina Regional Europea de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que va avaluar a petició del Govern els serveis de salut dispensats als interns del Centre Penitenciari.

Els serveis assistencials sanitaris inclouen metges generalistes, infermeres, odontòleg, psicòleg i psiquiatra si s’escau i el Conveni incorpora per primera vegada la figura del coordinador mèdic per supervisar i avaluar l’assistència que es prestarà als interns.

El conveni s’ha establert per un any i podrà ser prorrogat anyalment. A la fi del primer semestre d’aplicació del conveni les parts efectuaran una primera valoració i si escau faran els ajustos necessaris a les prestacions i als recursos assistencials preestablerts. Transcorregut el primer any de vigència, el SAAS presentarà dins del primer trimestre de cada any un informe sobre l’evolució dels serveis proveïts l’any anterior amb la indicació dels incidents detectats i amb les accions i propostes de millora.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada