El Programa d’Educació Viària superarà els 6.000 alumnes participants en l’edició del 2019, una xifra mai assolida des que es va engegar l’any 2000 i que justifica amb escreix la renovació d’una iniciativa que es mantindrà als centres escolars dels tres sistemes educatius fins el 2024, segons s’ha decidit aquest matí en una nova reunió de la comissió de seguiment.

La trobada ha tingut com a objectiu principal la presentació de les propostes que es duran a terme aquest any i la revisió de la proposta del text de renovació del conveni, que ha de substituir actual i prolongar-lo per 5 anys més. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha encapçalat una taula a la qual s’hi han donat cita representants de diversos departaments del Govern (Salut, Transports, Policia i Àrea de Mobilitat), dels comuns, de l’Automòbil Club d’Andorra i de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), entitat que s’incorpora com a membre signatari en el nou conveni i que oferirà als centres escolars iniciatives relacionades amb la innovació i la promoció en matèria d’energia i mobilitat.

Jover ha destacat que la renovació del conveni per mantenir el Programa d’Educació Viària als centres escolars és conseqüència del bon funcionament de les activitats i també l’acceptació que té entre els alumnes. Un any més, el programa ha introduït nous reptes que se centren en sensibilitzar els més joves sobre aspectes com el reordenament de l’espai viari, el bon ús de ginys de transport sostenible cada dia amb més presència dins la societat com ara patinets o monopatins, i la promoció el transport públic i les energies renovables.

L’oferta és diversa. Per als més petits, es fan tallers a les aules com la nova proposta Quin bus esperes? i també als parcs infantils de trànsit, conduïts per agents de circulació. Per als més grans hi ha xerrades de prevenció d’accidents de trànsit i de seguretat viària com ara la de No te la juguis!, a càrrec del Servei de Policia i tècnics de la ITV; i s’organitzen tallers com el de mobilitat sostenible Elèctrics!, una de les grans novetats que incorpora.

A mode de complement, hi ha d’altres activitats del programa com els recorreguts amb visita al Centre Nacional de Trànsit o el Viari Show, protagonitzat pel grup de teatre de les cases pairals d’Andorra la Vella, i la segona edició del curs de capacitació per a monitors d’educació viària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada