La representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, ha anunciat, aquest dijous, Dia de la Constitució, que el conveni de no doble imposició amb França se signarà el proper 2 d’abril a París. L’entrada en vigor d’aquest, però, encara restarà pendent de la ratificació per part dels parlaments andorrà i francès, i en aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha dubtat que pugui ser abans del 2014.

El proper 2 d’abril el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, viatjarà a París per signar el conveni de no doble imposició amb França. Aquest anunci, fet per la representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, és ‘una bona notícia per a França i a Andorra’. A més, Hubac ha considerat que és un pas més en l’obertura de l’economia andorrana.

Pel que fa a la ratificació del text, la representant del copríncep francès ha expressat que dependrà de ‘la cooperació fiscal entre França i Andorra’, però ha subratllat que la signatura del text ja és una mostra de ‘la gran confiança’ que hi ha en el país.

En aquesta mateixa línia, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha destacat també la mostra de confiança que suposa aquesta signatura, i ha celebrat el pas endavant que es fa. Saboya ha reconegut que el conveni no podrà entrar en vigor aquest any, però ha confiat que el Consell General andorrà i l’Assemblea parlamentaria i el senat francesos ho ratifiquin el 2014, i així ja pugui entrar en vigor.

Pel que fa a la necessitat de comptar amb l’IRPF, Saboya ha recordat que el compromís del Govern és entrar el projecte de llei corresponent durant aquest període de sessions, i que així es farà.

El cap de l’oposició socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha opinat que ‘no és una notícia que se signi perquè ja sabíem que s’havia de signar’, i ha recordat que igualment, ‘mentre no tinguem IRPF, no tindrem CDI’. En aquest sentit, ha reiterat que si el Govern no presenta el text pertinent aquest període de sessions, abans del juny l’entrarà el grup parlamentari socialdemòcrata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada