El conveni de no doble imposició amb França podria obligar als residents francesos a tributar al seu país i a Andorra

El conveni per evitar la doble imposició rubricat entre França i Andorra podria obligar als residents francesos a tributar al seu país i a Andorra pel patrimoni i les rendes que puguin tenir al Principat. Així ho ha alertat el representant de la comunitat francesa a Andorra, Jean Pujol, en una entrevista a RNA. Pujol ha explicat que aquesta clàusula que inclou el conveni és ‘un cas únic’ i que podria servir d’exemple per a futurs convenis de no doble imposició que Andorra signi amb altres països.

Jean Pujol ha explicat que en tots els convenis de no doble imposició s’estableix que els residents paguin els impostos en el país en el que estan vivint, però ha afegit que el text rubricat entre Andorra i França conté una clàusula per la qual l’estat francès es reserva el dret d’aplicar la doble imposició als residents francesos i que, per tant, aquests es puguin veure obligats a tributar al Principat i a l’estat francès. El representant dels francesos a Andorra creu que aquesta clàusula és una ‘aberració’ i s’ha mostrat preocupat perquè aquest conveni pugui servir de mostra a la resta dels que Andorra ha de signar amb altres països.

Pujol considera que el Govern andorrà es va precipitar rubricant el text amb aquestes condicions i ha lamentat les conseqüències que podria tenir sobre la comunitat francesa a Andorra o sobre el col·lectiu de funcionaris, majoritàriament docents. En aquest sentit, ha explicat que treballarà per intentar que aquesta clàusula no sigui acceptada i ha recordat que l’última paraula la tenen els parlamentaris francesos. Pujol ha afegit que cal tenir present que la llei francesa no ho contempla i que per tant, en cas que se signés l’acord en aquestes condicions, s’hauria de fer un canvi legislatiu.

TOTES LES NOTÍCIES