El Govern ha aprovat aquest dimecres el conveni de cessió a FEDA de l’ús dels terrenys a la zona de la Borda Vidal de Sant Julià de Lòria, per tal de permetre la construcció d’una nova Estació Transformadora Repartidora (ETR) que permetri transformar l’energia de 220kV a 110kV. Aquesta construcció seria a curt termini i aniria a càrrec de FEDA.

D’aquesta manera, Andorra podrà aprofitar l’augment significatiu de la capacitat d’importació d’energia elèctrica provinent d’espanya, després que el Govern espanyol autoritzés a Red Eléctrica de España, a instal·lar una línia de 220kV de doble circuit entre Adrall i la frontera hispanoandorrana.

En aquest sentit, per rebre l’energia elèctrica procedent de l’esmentada línia de 220 kV i transportar-la a través de la xarxa andorrana d’alta tensió, de 110 kV, és necessària la construcció d’una nova ETR prop de la frontera. El Govern és propietari de la finca de la Borda Vidal, situada a proximitat de la frontera i molt adequada per construir l’esmentada ETR.

Aquest terreny té actualment altres funcions (gossera, dipòsit de cotxes) que són, en tot cas, compatibles amb la realització de l’ETR, doncs aquesta no ocuparà la totalitat de la finca de la Borda Vidal. Igualment, la realització de l’ETR serà compatible amb la futura execució d’equipaments, infraestructures o serveis d’interès nacional que puguin ubicar-se en la resta de la finca.

Cal recordar que el passat 25 de juny el Govern va aprovar el projecte de construcció de l’ETR de 220 kV a 110 kV a la Borda Vidal com a Projecte d’Interès Nacional. El Govern ha convingut amb FEDA la fórmula de cessió d’ús dels terrenys, de forma que Govern en romandrà propietari i FEDA en disposarà de l’ús mentre els destini a la finalitat de l’ETR, amb un màxim de 99 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada