El control parental a la xarxa

La majoria d’usuaris navega sense cap tipus de protecció pel ciberespai, pensant que les seves activitats dins d’aquest són innòcues en el que podríem anomenar món real. D’altra banda tot i la despreocupació quan es tracta de navegar, hi ha en la nostra societat, una consciència molt clara sobre els perills a internet. Malgrat els molts casos que apareixen en les notícies sobre usurpació de dades o estafes diverses, els espanyols consideren que allò a ells no els passarà.

Sens dubte, una de les majors preocupacions per als internautes, és l’ús que els menors, els seus fills, fan de les NNTT. És per aquest motiu que empreses com la madrilenya Prot-On ha desenvolupat un sistema que permet a la progènie controlar de forma integral l’ús que els seus fills fan de la xarxa. Aquesta mateixa empresa és també la que ha determinat en un estudi anomenat “Confiem a internet?” que la protecció dels pares sobre l’ús dels menors de la xarxa és encara massa lax.

El 35,8 per cent dels pares no exerceix cap tipus de control sobre l’activitat dels seus fills. A Catalunya aquesta xifra s’eleva fins al 37,4 per cent.

No són pocs els nens que han patit alguna vegada intimidacions o agressions cibernètiques. El 18,2 per cent dels pares que controla l’ús dels seus fills consideren que han detectat almenys algun agressor.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES